"Στον αέρα" δεκαοχτώ συμβασιούχοι καθαριότητας του Δήμου Καμένων Βούρλων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 08:10 "Στον αέρα" δεκαοχτώ συμβασιούχοι καθαριότητας του Δήμου Καμένων Βούρλων

Τους δόθηκε παράταση και μετά από ένα μήνα τους κοινοποιήθηκε η απόλυσή τους….

Σε δικαστικές περιπέτειες φαίνεται ότι θα μπουν 18 εργαζόμενοι με συμβάσεις ΙΔΟΧ (ορισμένου χρόνου) του Δήμου Καμένων Βούρλων ψάχνοντας μέσα στο καλοκαίρι δεδουλευμένα και τις αιτίες απόλυσής τους.

Πρόκειται για τους ανθρώπους που δούλευαν στην καθαριότητα και ο Δήμος Καμένων Βούρλων ανανέωσε τις οκτάμηνες συμβάσεις τους πριν από έναν μήνα.

Με σημερινή (17/7) απόφαση του Δημάρχου Ιωάννη Συκιώτη όμως ανακαλείται η προηγούμενη διαπιστωτική πράξη του για παράταση των συμβάσεων τους, αφού οι υπηρεσίες του διαπίστωσαν καθυστερημένα ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν εντάσσονται στις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν.4506/2017.

Τη συγκεκριμένη διαπίστωση βέβαια έκανε πρώτα η Αναπληρώτρια Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Νοµό Φθιώτιδας, που επέστρεψε αθεώρητο το σχετικό χρηματικό ένταλμα, κρίνοντας μη νόμιμη τη δαπάνη.

Το αιτιολογικό είναι ότι ο νέος νόμος 4616/19 περιγράφει τη δυνατότητα παράτασης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας και φύλαξης των Υπουργείων, των εποπτευόμενων από αυτά φορέων και των ανεξάρτητων αρχών (όπως αναφέρει ο προηγούμενος νόμος) και όχι των εργαζομένων ΙΔΟΧ στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες των ΟΤΑ α΄ βαθμού.

Έτσι με βάση τα παραπάνω οι 18 αυτοί εργαζόμενοι, όχι μόνο έχασαν τη δουλειά τους αλλά για να πληρωθούν και τα δεδουλευμένα - καθώς δούλευαν από 15/6 μέχρι και 16/7 – θα πρέπει να κινηθούν δικαστικά. Θα πρέπει δηλαδή να πληρώσουν κι από πάνω για να διορθώσουν ένα λάθος που σε καμία περίπτωση δεν ήταν δικό τους...

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση