Στην τελική ευθεία η ανάπλαση της πλατείας Πάρκου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 17:07 Στην τελική ευθεία η ανάπλαση της πλατείας Πάρκου

Σταυρογιάννης: «Ένα ακόμη έργο που περνάει από τα σχέδια στην πράξη…».

Το έργο «Ανάπλαση Πλατείας Πάρκου», προϋπολογισμού μελέτης 1.410.000 ευρώ με ΦΠΑ μπαίνει στην τελική του ευθεία με την ηλεκτρονική κλήρωση επιλογής των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 στις  10:00’ πμ.

«Ένα ακόμα έργο που περνάει από τα σχέδια στην πράξη», αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης και σημειώνει: «Η ανάπλαση της πλατείας Πάρκου βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή της με το διαγωνισμό για την ανακήρυξη αναδόχου κατασκευαστή να είναι από χθες αναρτημένος.

Η ιστορική πλατεία, σημείο αναφοράς για κάθε ντόπιο ή επισκέπτη της πόλης μας, αλλάζει μορφή και μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο, φιλικό και πράσινο δημόσιο χώρο που θα καλύπτει τις ανάγκες της Λαμίας του σήμερα και του αύριο».

Για την εκτέλεση του ανωτέρω έργου υπάρχει για το έτος 2019 πίστωση 435.945,00 € προερχόμενη από το πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2017 – 2019 Πράσινου Ταμείου και από Δημοτικούς πόρους και βαρύνει τον Κ.Α. 30.7322.0019 του προϋπολογισμού του Δήμου.

Η πλατεία Πάρκου είναι ένας από τους μεγαλύτερους ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους στο κέντρο της πόλης, που όμως από την τάση να προστίθενται διαχρονικά μέσα σε αυτό λειτουργίες και κατασκευές χωρίς βασικό σχεδιασμό (σιντριβάνι, βραχόκηπος, περίπτερα, τέντες, εκδοτήριο, ζαρτινιέρες, κιγκλιδώματα, τηλεφωνικοί θάλαμοι κλπ) κατέληξε να παρουσιάζει εικόνα υποβάθμισης και δυσλειτουργίας.

Η βασική αρχή ανακατασκευής της πλατείας είναι η αφαίρεση όλων εκείνων των στοιχείων που επιφορτίζουν αρνητικά την εικόνα της, καταλαμβάνουν τον ζωτικό λειτουργικό χώρο της και δημιουργούν την σημερινή κατάσταση υποβάθμισης.

Ο στόχος είναι η επίτευξη ενιαίου και μεγαλύτερου ελεύθερου χώρου χωρίς εμπόδια, η αύξηση του πρασίνου, η δυνατότητα να πραγματοποιούνται παραδοσιακές αλλά και νέες εκδηλώσεις χωρίς να αναστατώνεται  η δομή του χώρου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση