Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου ο 81χρονος που θώπευε το κοριτσάκι στην καφετέρια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 08:14 Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου ο 81χρονος που θώπευε το κοριτσάκι στην καφετέρια

Αθώος ο 58χρονος πατέρας της μικρής…

Η κατάθεση του αυτόπτη και βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση σοκ με τη θωπεία σε βάρος ανήλικης με νοητική υστέρηση, ήταν αρκετή χθες, για να κριθεί ένοχος ο 81χρονος κατηγορούμενος και να του επιβληθεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο 81χρονος, την ώρα που είχε βγει εκτός της καφετέριας στην οδό Πολυμέρη ο 58χρονος πατέρας του παιδιού, είχε βάλει τέσσερις και πέντε φορές το χέρι του ανάμεσα στα πόδια της 15χρονης, ακόμη και μέσα στο εσώρουχό της…

Το Δικαστήριο έκρινε αθώο για την ίδια υπόθεση τον πατέρα της ανήλικης, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε στη δίκη, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας λόγω διαβήτη. Πάντως το Αυτόφωρο έκανε αποδεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 81χρονου και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η κατάθεση του αυτόπτη και βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση ήταν αποκαλυπτική. Είχε καθίσει, ανέφερε στο Δικαστήριο, στις 11.40’ της περασμένης Δευτέρας 15 Ιουλίου, μαζί με μια φίλη του στην καφετέρια, που βρίσκεται κοντά στο Νοσοκομείο Βόλου και είχε δει την 15χρονη με τον 58χρονο πατέρα της και τον 81χρονο, να κάθονται σε σκαμπό. Ο πατέρας φορούσε διαρκώς μαύρα γυαλιά, ενώ το κορίτσι φορούσε ένα πολύ κοντό φόρεμα. Κάποια στιγμή ο πατέρας του έφυγε από την παρέα τους για 40 λεπτά και τότε ο 81χρονος έβαλε το χέρι του 4-5 φορές ανάμεσα στα πόδια της μικρής και μέσα στο εσώρουχό της, δήλωσε ο μάρτυρας, που κάλεσε την Αστυνομία και μάλιστα τους ακολούθησε, κατά την έξοδό τους από την καφετέρια. «Όταν με είδαν ότι τους πρόσεξα, τραβήχτηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, που δήλωσε πως και οι τρεις κατευθύνθηκαν στο σταθμευμένο ΙΧ του 81χρονου πιο πάνω στον Άναυρο, ενώ στη διάρκεια της διαδρομής το χτυπούσαν στα οπίσθια και πιο πάνω. Απαντώντας σε ερώτηση του συνήγορου υπεράσπισης ο μάρτυρας δήλωσε ότι ο ίδιος θα παρεξηγούσε τις χειρονομίες αυτές, γιατί η κοπέλα είναι αναπτυγμένη, ολόκληρη γυναίκα.

Ο 58χρονος πατέρας που κατηγορούταν στην υπόθεση, απολογούμενος δήλωσε ότι όλες τους οι χειρονομίες προς την κόρη του είναι από πατρική αγάπη και χαρακτήρισε ψέμα τα όσα δήλωσε ο μάρτυρας περί απουσίας του για 40 λεπτά από την καφετέρια, όπου έμειναν μόνοι τους η ανήλικη με τον 81χρονο φίλο του.

Από την πλευρά του ο 81χρονος, που κρίθηκε ένοχος, απολογούμενος διέψευσε τα όσα δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας και τόνισε πως δεν τον γνωρίζει.

Η σύζυγος του 58χρονου και μητέρα του κοριτσιού δήλωσε στην κατάθεσή της, πως η κόρη της έχει πολύ καλή σχέση με τον πατέρα της, ωστόσο επειδή πάσχει από νοητική υστέρηση, κοιμάται μαζί του, καθώς έχει ακράτεια και νυχτερινές ενουρήσεις.

Για τον 81χρονο ανέφερε πως είναι φίλος της οικογένειας και κάνουν παρέα. Για το παιδί της ανέφερε πως δεν έχει δείξει αλλαγή συμπεριφοράς, ενώ όταν την ρώτησε αν είχε γίνει κάτι με τον 81χρονο, η 15χρονη απάντησε αρνητικά. Για τον σύζυγό της δήλωσε ακόμη πως είναι πολύ καλός, ότι είναι 16 χρόνια παντρεμένοι, αλλά επειδή πάσχει από διαβήτη, αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης και ακοής.

Η αδερφή του 58χρονου ανέφερε στην κατάθεσή της πως ο πατέρας αγαπάει πολύ την κόρη του, δήλωσε ότι το παιδί δεν έχει αλλάξει συμπεριφορά και πως δεν γνωρίζει η ίδια τον 81χρονο.

Η κόρη του 81χρονου ανέφερε στην κατάθεσή της ότι ο πατέρας της «δεν έχει κοιτάξει πονηρά, όχι να βάλει χέρι σε γυναίκα» και πρόσθεσε πως αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, τόσο ο ίδιος, όσο και η μητέρα της, την οποία και φροντίζει.

Μάλιστα ο 81χρονος πηγαίνει στη συγκεκριμένη καφετέρια τρεις φορές την εβδομάδα, όταν η σύζυγός του λαμβάνει περίθαλψη στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας.

Μάρτυρας κατέθεσε και ο αστυνομικός που συνέλαβε τον 58χρονο και τον 81χρονο. Ο εισαγγελέας στην πρότασή του δήλωσε ότι δεν πείστηκε πως η χειρονομία του πατέρα προς την κόρη του ήταν γενετήσια, «δεν είναι ενέργεια που οδηγεί σε γενετήσια διέγερση», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρότεινε την αθώωσή του, ενώ για τον 81χρονο πρότεινε την ενοχή του, καθώς όπως είπε, ενήργησε με δόλο, βάζοντας τα χέρια του ανάμεσα στα πόδια του κοριτσιού και επαναλαμβάνοντας πολλές φορές την πράξη του. «Πιθανόν να έχει ξαναγίνει,», τόνισε ο εισαγγελέας, προτείνοντας ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 58χρονου συντάχθηκε με την πρόταση του εισαγγελέα και τόνισε πως είναι έντιμος άνθρωπος και δεν πρέπει να παρεξηγηθεί η χειρονομία του, ενώ επισήμανε την ανάγκη να καταθέσουν και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού. Ο συνήγορος υπεράσπισης του 81χρονου έθεσε ζήτημα λανθασμένης ποινικής δίωξης, καθώς όπως ανέφερε, «οι πράξεις του κατηγορούμενου αναφέρονται στο άρθρο 337 του Ποινικού Κώδικα περί προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και όχι στο 342, παράγραφος 2, περί κατάχρησης ανηλίκου. «Η άσκηση της ποινικής δίωξης έγινε λαμβανομένων υπ’ όψιν του μεγέθους της ποινής και όχι των πραγματικών περιστατικών», τόνισε ο συνήγορος του 81χρονου, που ζήτησε αναβολή της συζήτησης της υπόθεσης, για να προσκομιστούν στοιχεία βιντεοληπτικού υλικού, που θα φωτίσουν την υπόθεση.

Τελικά το Δικαστήριο, στο οποίο αναγνώστηκε και η έκθεση παιδοψυχολόγου, έκρινε ένοχο τον 81χρονο για κατάχρηση ανήλικου.

Πηγή: e-thessalia.gr