Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα την Κυριακή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 10:49 Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα την Κυριακή

Η θάλασσα θέλει την προσοχή της, λένε οι ειδικοί. Χρήσιμες συμβουλές...

Ήταν μία από τις χειρότερες ημέρες η Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 για τις Ελληνικές θάλασσες, καθώς επισήμως οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους θέλοντας να απολαύσουν τις παραλίες και τα νερά τους.

Η αρχή έγινε από τον 61χρονο στις “ΠΛΑΚΕΣ” Μαγνησίας, που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, ενώ δυστυχώς ακολούθησαν άλλοι εφτά πνιγμοί.

Αναλυτικά την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα, άφησαν επίσης την ίδια ημέρα το πρωί, 74χρονη στην παραλία Βραυρώνα Αττικής, 75χρονη στη θαλάσσια περιοχή “ΑΛΜΥΡΗΣ” ν. Κορινθίας και 79χρονη στην παραλία “ΜΠΟΥΚΑ” Αμφιλοχίας.

 Αργότερα το μεσημέρι είχαμε την αναγγελία των θανάτων, μιας 74χρονης στην περιοχή της Β΄ παραλίας Γλυφάδας, ενός 75χρονου στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΝΑΛΙ'' Πρέβεζας, επίσης 75χρονου στη Βουλιαγμένη και 79χρονου στην παραλία ''ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ'' Καβάλας.

Όλοι τους Έλληνες υπήκοοι…

Κι όμως η θάλασσα θα έπρεπε να μας δίνει ζωή. Όπως αναφέρει ο Αστυνόμος Β’ (ΥΓ) και Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός Νικόλαος Κονδύλης στην ιστοσελίδας της Ελληνικής Αστυνομίας: «Η θάλασσα θέλει την προσοχή της», σημειώνοντας μια σειρά από θέματα που αν τα προσέξουμε τότε η θάλασσα μπορεί να είναι για όλους, πηγή χαράς, χαλάρωσης και παιχνιδιού.

Χαρείτε λοιπόν, την θάλασσα αφού πρώτα:

• περάσουν τουλάχιστον τρεις ώρες από την τελευταία φορά που καταναλώσατε κάποιο γεύμα.

• είστε σίγουροι ότι η ζέστη ή άλλοι παράγοντες (χρήση αλκοόλ, φαρμάκων, αυπνία – ξενύχτι) δεν σας έχουν εξαντλήσει σωματικά.

• αφιερώσετε τα 5 πρώτα λεπτά για να εξερευνήσετε τη θάλασσα στην οποία κολυμπάτε, όταν δεν τη γνωρίζετε και βρέξτε το σώμα σας με το νερό της, ώστε να αρχίσει το σώμα σας, να προσαρμόζεται στην θερμοκρασία της.

• έχετε επαρκώς καλύψει το σώμα σας με κατάλληλο σε τύπο και ποσότητα για το δερματοτύπο σας, αντιηλιακό.

• αποφεύγετε το νυχτερινό μπάνιο, το μπάνιο με βροχή, τις βουτιές σε θάλασσα άγνωστη σε βάθος ή σύσταση σε βράχια, τις βουτιές και τα μακροβούτια σε περιοχές με θαλάσσια ρεύματα και παραμένετε πάντοτε, πίσω απο την σηματοδοτημένη με σημαδούρες , περιοχή των λουομένων για να αποφύγετε δύσσαρεστες εκπλήξεις – επαφές με μηχανοκίνητα μέσα ( βάρκες, ταχύπλοα, jet ski κ.α. ).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση