Λαμία: «Πόσες φορές πρέπει να κλέψει για να πάει μέσα;»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 08:08 Λαμία: «Πόσες φορές πρέπει να κλέψει για να πάει μέσα;»

«Είναι δυνατόν να τους πιάνουν και να τους αφήνουν; Τι κάνουμε δηλαδή ανακυκλώνουμε εν γνώσει μας το έγκλημα;»

Αυτά και αλλά πολλά αναρωτιέται ένας Λαμιώτης επαγγελματίας που σήμερα το μεσημέρι έγινε μάρτυρας ενός συμβάντος.

Στις 14:30 το μεσημέρι ένας νεαρός ρομά μπήκε σε ένα κατάστημα εστίασης στα στενά πίσω από τη Μητρόπολη και έκλεψε το κινητό της ιδιοκτήτριας. Η κλοπή καταγράφηκε από τις κάμερες και έτσι όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο αναγνώρισαν στο βίντεο έναν 21χρονο που είναι τακτικός πελάτης στο αστυνομικό μέγαρο.

Λίγο αργότερα και μετά από αναζητήσεις αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφάλειας Λαμίας εντόπισαν τον κλέφτη στην οδό Όθωνος και τον συνέλαβαν. Ευτυχώς δεν είχε προλάβει να "σκοτώσει" το κινητό, το ποιο βρέθηκε πάνω του και επεστράφη στη γυναίκα από την οποία το έκλεψε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο συγκεκριμένος νεαρός πριν από πέντε ημέρες περίπου συνελήφθη από αστυνομικούς όταν μαζί με τον πατέρα του έκαναν διάρρηξη σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Λαμίας. Και να ήταν μόνο αυτό... Τον τελευταίο μήνα έχει απασχολήσει πολλάκις τους αστυνομικούς για παρόμοια αδικήματα.

«Δηλαδή θα πρέπει να σκοτώσει κάποιος για να πάει μέσα. Πόσες φορές πρέπει να συλληφθεί να κλέβει; Γιατί ανακυκλώνουμε μόνοι μας το έγκλημα και την παραβατικότητα; Τι νόμοι είναι αυτοί; Μα δεν καταλαβαίνουν ότι όσο παραμένουν ατιμώρητοι τόσο περισσότερο θα κλέβουν; Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνα γιατί τέτοια άτομα που κλέβουν και ξανακλέβουν κυκλοφορούν ελεύθερα; », έλεγε εξοργισμένος στο LamiaReport ένας από τους επαγγελματίες που έζησε από κοντά το συμβάν και ενημερώθηκε για την δραστηριότητα του συγκεκριμένου νεαρού.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση