Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράχες: 20χρονος Λαμιώτης έσωσε ηλικιωμένο που πνιγόταν

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 09:06 Ράχες: 20χρονος Λαμιώτης έσωσε ηλικιωμένο που πνιγόταν

Παρελήφθη από ασθενοφόρο για την εξέταση της κατάστασης της υγείας του…

Από βέβαιο πνιγμό έσωσε ένας 20χρονος Λαμιώτης, ηλικιωμένο λουόμενο, που μπερδεύτηκε σε σχοινί από βάρκα και έπεσε μέσα στο νερό λίγα μέτρα από την ακτή.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (27/7) λίγο πριν τις 13:30’ στη θαλάσσια περιοχή του Οικισμού που βρίσκεται μετά το εκκλησάκι του Αι - Γιάννη στην παραλία Ραχών.

Οι λουόμενοι που βρισκόντουσαν στην παραλία είδαν ξαφνικά τον ηλικιωμένο άνδρα να πέφτει μέσα στο νερό λίγο πριν βγει στην ακτή. Από την αιφνιδιαστική πτώση ο ηλικιωμένος, φαίνεται ότι ήπιε νερό και αδυνατούσε να σηκωθεί. Για καλή του τύχη το 20χρονο παληκάρι που παρακολούθησε τη σκηνή έφτασε γρήγορα κοντά του και κατάφερε να τον γυρίσει και να τον βγάλει έξω από το νερό.

Του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες μαζί με την κόρη του ηλικιωμένου που εντωμεταξύ είχε βγει και εκείνη από το νερό, ενώ σε λίγα λεπτά κατέφθασε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που περιπολεί στις παραλίες της Ανατολικής Φθιώτιδας για παροχή βοήθειας.

Αν και ο ηλικιωμένος, που είναι από τη Λαμία και έχει εξοχικό στον παραπάνω οικισμό, είχε συνέρθει, εντούτοις κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο για την εξέταση της κατάστασης της υγείας του.