Στις 7:00' το απόγευμα η υποδοχή και η πομπή για το σκήνωμα του Μητροπολίτη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 17:17 Στις 7:00' το απόγευμα η υποδοχή και η πομπή για το σκήνωμα του Μητροπολίτη

Βαρύ πένθος σε όλη τη Φθιώτιδα και στους κόλπους της Ελλαδικής Εκκλησίας…

Η θλιβερή είδηση έπεσε βαριά το απόγευμα του Σαββάτου για την αιφνίδια εκδημία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κυρού Νικολάου Πρωτοπαπά.

Ο Σεβασμιότατος εκοιμήθη την ώρα που βρισκόταν στην οικία του, όπου τον πρόδωσε η καρδιά του, διακόπτοντας απότομα και πρόωρα το ξεχωριστό θρησκευτικό και κοινωνικό του έργο.

Με τις τιμές που του αρμόζουν, η πόλη της Λαμίας θα υποδεχτεί το σκήνωμα του Ποιμενάρχη της στις 7:00’ το απόγευμα της Κυριακής στο Δημοτικό Θέατρο.

Από κει θα πραγματοποιηθεί πομπή ως τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό όπου και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν δύο αγρυπνίες στο Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα βρίσκεται το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη. Η πρώτη θα γίνει το βράδυ της Κυριακής και η δεύτερη το βράδυ της Δευτέρας.

Στις 10:00' το πρωί της Δευτέρας θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στη Λαμία, με την παρουσία μάλιστα του τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, ο οποίος είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη θα πραγματοποιηθεί στις 11:00' το πρωί της Τρίτης (30/7) στη Μητρόπολη, ενώ η ταφή θα γίνει στη Ιερά Μονή Δαμάστας, όπου έχει ταφεί και η μητέρα του.

Λαμία: Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Νικολάου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση