Ποιος είναι ο νέος Εισαγγελέας που έρχεται στη Λαμία;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 15:49 Ποιος είναι ο νέος Εισαγγελέας που έρχεται στη Λαμία;

Ο εισαγγελικός λειτουργός που εκδίκασε σε πρώτο βαθμό την πολύκροτη υπόθεση Κεντέρη - Θάνου – Τζέκου, που εξέτασε την επιβολή των capital controls και άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην υπόθεση Λαγούδη, θα είναι από το Σεπτέμβριο ο νέος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας στη θέση του Χάρη Λακαφώση που προάγεται σε Αντεισαγγελέα Εφετών και μετακινείται στο Εφετείο Αθηνών.

Ο λόγος για τον Γεώργιο Πέτρο μέχρι πρότινος Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ο οποίος αναλαμβάνει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Λαμίας από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για έναν έμπειρο λειτουργό της Δικαιοσύνης, που πρέπει να θεωρείται βέβαιο, ότι θα δείξει ανάλογο ενδιαφέρον με τους προκατόχους του για την επίλυση προβλημάτων στη Φθιώτιδα.

Αυστηρός και άρτια καταρτισμένος, προσηλωμένος στο καθήκον, αλλά και αποφασιστικός, όπως έχει επιδείξει στις δύσκολες υποθέσεις που έχει χειριστεί, είναι μερικά από τα επίθετα που τον συνοδεύουν.

Στην κοινωνία του Αγρινίου άλλωστε, ο κ. Γεώργιος Πέτρος έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο και σε επίπεδο κοινωνικών δράσεων, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες βράβευσης αριστούχων μαθητών και  ενημερωτικές ομιλίες στα σχολεία, αλλά και ημερίδες για την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

(Βράβευση Αριστούχων μαθητών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου)

Γενικότερα η παρουσία του ήταν δυναμική και εξωστρεφής και ίσως ήταν η απάντηση σε όσους «φρόντισαν» για την απομάκρυνσή του από την Αττική μετά την έρευνά του για τα capital controls.

Ευχή δική μας για καλή θητεία και απονομή δικαιοσύνης στις υποθέσεις που θα χειριστεί η Εισαγγελία Λαμίας υπό την καθοδήγησή του.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση