Λαμία: Ελεύθερος ο Κορκονέας - Έσπασαν τα ισόβια (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 09:27 Λαμία: Ελεύθερος ο Κορκονέας - Έσπασαν τα ισόβια (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατί ο Κορκονέας θα βγει από τη φυλακή μετά τη σημερινή απόφαση του Εφετείου Λαμίας...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ωστόσο η ποινή που του απαγγέλθηκε ήταν ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Στο Δικαστήριο ο συνήγορος του Κορκονέα Βαγγέλης Ανδρούλας κατέθεσε αίτημα για την αναγνώριση του πρότερου σύννομου βίου, προκειμένου να ζητήσει την ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή (που είναι 10 χρόνια). Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην ειδικός φρουρός μπορεί να αποφυλακιστεί, καθώς έχει εκτίσει 11 χρόνια με κάποια από αυτά διπλά.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Ανδρούλα:

«Με αυτή σας την απόφαση οπλίζεται το χέρι του επόμενου Κορκονέα....», ήταν η αντίδραση της συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής, Ζωής Κωνσταντοπούλου στο άκουσμα της ποινής.

Η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε επίσης ότι θα ασκήσει το ένδικο μέσο της αναίρεσης, ενώ ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά ότι «ήταν προαποφασισμένο και προδιαγεγραμμένο να μείνουν ελεύθεροι οι Κορκονέας και Σαραλιώτης...».

Δείτε τις δηλώσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής Νίκου Κωνσταντόπουλου και Ζωής Κωνσταντοπούλου:

Δεν μπορούσε να πιστέψει πως από την απόφαση του Δικαστηρίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, φθάσαμε στα 13 χρόνια κάθειρξης και ουσιαστικά στην αποφυλάκιση του Επ. Κορκονέα, αλλά και στην αθώωση Σαραλιώτη, ο θείος του δολοφονημένου παιδιού Γιώργος Θαλάσσης.

Δείτε τι είπε στις κάμερες:

Θυμίζουμε ότι ο συγκατηγορούμενος του Κορκονέα, Βασίλης Σαραλιώτης, κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών με ομόφωνη απόφαση των τακτικών δικαστών και ενόρκων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση