Ζωντανή μετάδοση: Η Φθιώτιδα αποχαιρετά τον μακαριστό Ποιμενάρχη της

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 11:38 Ζωντανή μετάδοση: Η Φθιώτιδα αποχαιρετά τον μακαριστό Ποιμενάρχη της

Ημέρα θλίψης για τη Λαμία και τη Φθιώτιδα, που αποχαιρετά τον Ποιμενάρχη της Νικόλαο.

Στις 7:00' το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ετελέσθη ο Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Τοποτηρητού της χηρευσάσης Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Στις 11:00΄ η Εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κυρού Νικολάου, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, την συμμετοχή πλήθους Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας και του Εξωτερικού, Ιερέων, Μοναχών και χιλιάδων πιστών.

Η Εξόδιος Ακολουθία μεταδίδεται απευθείας από τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς «Star Κεντρικής Ελλάδος» και 4Ε της Ορθόδοξου Αδελφότητος αγία Λυδία, αλλά και μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στη συνέχεια, πομπή του Ιερού σκηνώματος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδεία Στρατιωτικών αγημάτων, της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων και η πρέπουσα απόδοση τιμών στο πρόσωπο του μακαριστού Ποιμενάρχημας. Συγκεκριμένα από τον ΙΜ Ναό η πομπή θα κινηθεί στην πλατεία Διάκου.

Τέλος εν πομπή αυτοκινήτων από την πλατεία Πάρκου (οδός Καραγιαννοπούλου) με ενδιάμεσο σταθμό το χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, το Ιερό σκήνωμα θα μεταφερθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, όπου θα πραγματοποιηθεί η ταφή, κατόπιν επιθυμίας του μακαριστού Μητροπολίτη.

Δείτε σε απ΄ ευθείας μετάδοση την εξόδιο ακολουθία από το Star Κεντρικής Ελλάδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση