Περιπέτεια για δύο σκάφη στη θαλάσσια περιοχή της Σκιάθου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 10:51 Περιπέτεια για δύο σκάφη στη θαλάσσια περιοχή της Σκιάθου

Κόλλησε σε αβαθή με την καρίνα του το απόγευμα της Δευτέρας (29/7) ιστιοφόρο με σημαία Ιταλίας και συγκεκριμένα νοτιοδυτικά της Τσουγκριάς.

Το πλήρωμα και οι επιβάτες του (στο σύνολο οκτώ όλοι αλλοδαποί) ενημέρωσαν τη Λιμενική Αρχή Σκιάθου για την πρόθεσή τους να προσδέσουν στο λιμάνι για αξιολόγηση και αποκατάσταση της ζημιάς.

Πράγματι το σκάφος προσέδεσε αυτοδύναμα με ασφάλεια στο λιμένα Σκιάθου, όπου διαπιστώθηκε μικρή εισροή υδάτων στο πρωραίο σημείο ένωσης της καρίνας με την γάστρα στου σκάφους.

Με λίγες ώρες διαφορά η Λιμενική Αρχή Σκιάθου ενημερώθηκε για την προσάραξη ενός επιβατικού – τουριστικού σκάφους«ΧΑΡΑ-ΕΛΠΙΔΑ», σε ύφαλο στην περιοχή Κάστρο Σκιάθου, με δύο (2) επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ», το οποίο προσπάθησε να αποκολλήσει το «ΧΑΡΑ-ΕΛΠΙΔΑ» με αρνητικά αποτελέσματα.

Τελικά το πρωί της Τρίτης, κατάφερε με δικές του ενέργειες ν ααποκολληθεί και να δέσει στο λιμάνι της Σκιάθου.

Και στα δύο περιστατικά δεν καταγράφηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο σκαφών, μέχρι αποκατάστασης των βλαβών τους και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση