Λαμία: Εγγύηση και όχι ποινή τα 10.000€ για τον απατεώνα που έκλεψε τη γιαγιά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 08:15 Λαμία: Εγγύηση και όχι ποινή τα 10.000€ για τον απατεώνα που έκλεψε τη γιαγιά

Στις 12 Αυγούστου θα γίνει το Δικαστήριο για τον απατεώνα από το Ζεφύρι που κατά επάγγελμα εξαπατά ηλικιωμένους.

Μία θρασύτατη υπόθεση απάτης που περιείχε επίσης κλοπή ιδιαίτερης μεγάλης αξίας, ερευνά το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας.

Αναφερόμαστε στην περίπτωση εξαπάτησης της 84χρονης γιαγιάς από το Κωσταλέξι που ξεγελάστηκε από μαϊμού – ΔΕΗτζή. Ο συγκεκριμένος «ευγενικός κύριος» παρουσιάστηκε στην ηλικιωμένη ως τεχνικός και της ζήτησε να φτιάξει το μετρητή «που κινδύνευε να τα τινάξει όλα στον αέρα».

Μάλιστα εκτός από το «μεροκάματο» που απέσπασε από την 84χρονη για τη δήθεν βλάβη στο μετρητή, της άρπαξε και τα 110.000 ευρώ που επιμελώς έκρυβε σε χώρο εκτός της οικίας της και αποτελούσαν τις οικονομίες μιας ζωής.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (26/7) και λίγες ώρες αργότερα η αστυνομία είχε στα χέρια της έναν 41χρονο από το Ζεφύρι Αττικής που βιοπορίζεται εξαπατώντας ηλικιωμένα θύματα. Μάλιστα ο συγκεκριμένος άνδρας βρίσκεται εκτός φυλακής με έναν εκ των περιοριστικών όρων να δίνει το παρών κάθε 15 στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Τις υπόλοιπες ημέρες φαίνεται τις διαθέτει «εποικοδομητικά» για να συνεχίζει τη δουλειά του!

Αυτό που προκάλεσε το κοινό αίσθημα ήταν τα όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την «ποινή» του απατεώνα, ο οποίος ακόμη δεν έχει δικαστεί! Συγκεκριμένα αναφερόταν ποινή 10.000 ευρώ που αντιστοιχεί ουσιαστικά στο 9% των κλοπιμαίων (σύμφωνα και με τους ισχυρισμούς του θύματος) και ότι με αυτό το ποσό «καθάρισε» με τη δικαιοσύνη.

Η «λεπτομέρεια» είναι ότι τα 10.000 ευρώ δεν αντιστοιχούν σε ποινή, αλλά σε εγγύηση που όρισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας προκειμένου να αρθεί η προσωρινή κράτησή του. Το ανωτέρω ποσό αν δεν πληρωθεί εντός 10ημερου τότε ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ωστόσο μπροστά του υπάρχει η εκδίκαση του αυτοφώρου το οποίο αναβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα (29/7) για τις 12 Αυγούστου 2019 προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία από την Ασφάλεια για τη συμπλήρωση της δικογραφίας.

Φυσικά οι προσδοκίες δεν πρέπει να είναι υψηλές για παραδειγματική τιμωρία, ακόμη και αν αποδειχθεί η ενοχή του, καθώς ο 41χρονος δικάζεται για πλημμέλημα – σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα. Η κατηγορία είναι κλοπή ιδιαίτερης μεγάλης αξίας που προβλέπει φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους (και μέχρι τρία έτη) και χρηματική ποινή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση