Συνάντηση με Σταϊκούρα είχε ο Νίκος Γούλας για το Αστικό ΚΤΕΛ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 14:12 Συνάντηση με Σταϊκούρα είχε ο Νίκος Γούλας για το Αστικό ΚΤΕΛ

Διαδοχικές συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία είχε ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λαμίας Νίκος Γούλας, ο οποίος είναι και Μέλος  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών.

Στις  συναντήσεις συμμετείχαν και τα υπόλοιπα μέλη της Ομοσπονδίας.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 30 Ιουλίου συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη  Κεφαλογιάννη τον οποίο ενημέρωσαν για θεσμικά θέματα του κλάδου που χρήζουν νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Επίσης την Τετάρτη 31 Ιουλίου  συναντήθηκαν με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταΐκούρα με κύριο αίτημα την μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ και αντίστοιχη μείωση στην τιμή του εισιτήριου.

Διευκρινίζουμε ότι ο ΦΠΑ στις συγκοινωνίες ήταν στο 13% και από  τον Ιούλιο του 2015  αυξήθηκε στον υψηλό συντελεστή του 23%  ενώ από τον Ιούνιο του 2016 έως και σήμερα στο 24%.

«Η μείωση του ΦΠΑ και η αντίστοιχη μείωση του εισιτήριου θα ανακουφίσει όλους τους χρήστες της τακτικής  αστικής και υπεραστικής  συγκοινωνίας  με λεωφορεία και ειδικότερα τους εργαζόμενους και συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, τόνισαν στον Υπουργό  τα μέλη της   Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών , άποψη με την οποία συμφώνησε ο Υπουργός κος Χρ. Σταικούρας και δεσμεύτηκε να εξετάσει σοβαρά το αίτημα της μείωσης του».

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των  Υπεραστικών ΚΤΕΛ κος Σοφοκλής  Φάτσιος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση