Λαμία: Προθεσμία να απολογηθούν ζήτησαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Αυγούστου 2019 09:10 Λαμία: Προθεσμία να απολογηθούν ζήτησαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (φώτο: Οι δικηγόροι Δημήτρης Κρούπης και Βασίλης Παπιώτης)

Με τη δικογραφία να περιλαμβάνει βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Λαμίας, πέρασαν το απόγευμα της Παρασκευής (2/8) το κατώφλι του γραφείου της Εισαγγελέως.

Όλοι οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν την απολογία τους μετά και την ενημέρωση των δικηγόρων τους. Πιο συγκεκριμένα οι τέσσερις εκ των κατηγορουμένων απολογούνται την Δευτέρα 5 Αυγούστου και τρείς εξ’ αυτών την Τρίτη 6 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Λαμίας η εγκληματική οργάνωση, που καλλιεργούσε και διακινούσε ναρκωτικά σε Φθιώτιδα και Φωκίδα, είναι 10μελής. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τα έξι μέλη της ομάδας, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι η σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εμπορία Ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια φυτών ινδικής κάνναβης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης Βασίλης Παπιώτης και Δημήτρης Κρούπης δήλωσαν στο LamiaReport:

«Είναι γεγονός ότι οι διώξεις οι οποίες ασκήθηκαν εναντίον των εντολέων μας είναι βαρύτατες και σε βαθμό κακουργήματος. Η δικογραφία η οποία έχει σχηματισθεί είναι ογκωδέστατη με αποτέλεσμα να χρειάζεται εξονυχιστική επεξεργασία από την πλευρά μας .Πιστεύουμε όμως  σύμφωνα και με την υφιστάμενη  Νομολογία του Εφετείου Λαμίας, ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης. Τονίζουμε ότι πάντοτε οι ποινικές διώξεις εξαντλούνται στο μείζον για να επιτύχουν το έλασσον. Η πορεία της υποθέσεως θα είναι μακρά ,αλλά πιστεύουμε από την εμπειρία υπεράσπισης τέτοιων υποθέσεων ότι το τελικό αποτέλεσμα στη δικαστική αίθουσα θα είναι ευνοϊκό για τους εντολείς μας. Ως προς τη δικονομική πορεία της υποθέσεως και με τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας Ανακρίτριας Πρωτοδικών Λαμίας, εδόθη προθεσμία για την απολογία των εντολέων μας για την Δευτέρα και Τρίτη 5 και 6 Αυγούστου».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση