Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιποθύμησε μέσα στη θάλασσα – Σωτήρια επέμβαση ναυαγοσώστη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Αυγούστου 2019 14:41 Λιποθύμησε μέσα στη θάλασσα – Σωτήρια επέμβαση ναυαγοσώστη

Σωτήρια αποδείχθηκε η άμεση και αποτελεσματική επέμβαση του ναυαγοσώστη της παραλίας του Αναύρο για 74χρονο άνδρα που κινδύνευε να πνιγεί.

Συγκεκριμένα σήμερα νωρίς το μεσημέρι, στον Αναυρο, περίπου στο ύψος της "Αύρας", 74χρονος άνδρας που βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα σε κοντινή απόσταση από την ακτή, αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του, με συνέπεια να εισέρχεται μεγάλη ποσότητα νερού στον οργανισμό του.

Το περιστατικό έγινε άμεσα αντιληπτό από τον ναυαγοσώστη που προσέτρεξε σε βοήθεια, ενώ προς το σημείο όπου βρίσκονταν ο ηλικιωμένος άνδρας έπλευσε και το ναυαγοσωστικό σκάφος.

Στην παραλία επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και λουόμενοι προσέτρεξαν να παράσχουν βοήθεια στην περίπτωση που τους ζητηθεί. Ο ναυαγοσώστης έβγαλε από τη θάλασσα τον 74χρονο που φαίνονταν να μην έχει αισθήσεις και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Η επέμβασή του αποδείχθηκε σωτήρια για τον ηλικιωμένο άνδρα που κατόρθωσε να επανέλθει και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.

Πηγή: taxydromos.gr