Ναυαγοσώστες έσωσαν τρεις ανθρώπους από βέβαιο πνιγμό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 18:18 Ναυαγοσώστες έσωσαν τρεις ανθρώπους από βέβαιο πνιγμό

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις περιπτώσεις πνιγμών απέτρεψαν οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των λουόμενων στις όμορφες παραλίες του Πηλίου.

Συνολικά τρεις άνθρωποι σώθηκαν χθες από πνιγμό σε αντίστοιχες παραλίες του Πηλίου, χάρη στην άμεση επέμβαση των ναυαγοσωστών.

Οι ισχυροί βοριάδες, που έπνεαν στην ευρύτερη περιοχή, είχαν ως συνέπεια να προκαλείται έντονος κυματισμός στη θάλασσα, που παρέσερνε κολυμβητές.

Στους τρεις που ανασύρθηκαν σώοι από τα νερά παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, χωρίς να χρειαστεί να διακομιστούν.

Σωτήρια αποδείχθηκε η άμεση επέμβαση ναυαγοσωστών σε τρεις περιπτώσεις παραλίγο πνιγμών χθες σε αντίστοιχες παραλίες στο Πήλιο.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στις 10.30 το πρωί της Κυριακής (4/8) στην παραλία του Μυλοπόταμου στο Ανατολικό Πήλιο. Τουρίστρια ασιατικής καταγωγής, την ώρα που κολυμπούσε παρασύρθηκε από τα κύματα προς τα βράχια, λόγω του ισχυρού βοριά που έπνεε στην περιοχή. Η 45χρονη γυναίκα ήπιε νερό και προς στιγμή έδειχνε να χάνει τις αισθήσεις της. Αμέσως έπεσε στη θάλασσα ο ναυαγοσώστης, που παρά τον έντονο κυματισμό κατάφερε να προσεγγίσει τη γυναίκα και να τη βγάλει σώα στην ακτή, με τη συνδρομή καταστηματαρχών της περιοχής. Χωρίς να χαθεί χρόνος, ενώ ειδοποιήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, άρχισαν οι ενέργειες ανάνηψης, με την 45χρονη τουρίστρια να συνέρχεται, ωστόσο να μην επιθυμεί να τις παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του ασθενοφόρου, που είχε ήδη σπεύσει στο σημείο.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε μισή ώρα μετά τις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας στα Πλατανίδια. Ηλικιωμένη γυναίκα, που κολυμπούσε αρκετή ώρα, αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία και έδειχνε προς στιγμή τουλάχιστον να χάνει τις αισθήσεις της. Χωρίς να χαθεί χρόνος πολύτιμος άμεσα έπεσε στο νερό ο ναυαγοσώστης, που κατάφερε και ανέσυρε τη γυναίκα σώα στην ακτή. Αμέσως έγιναν ενέργειες ανάνηψης και παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην ηλικιωμένη από τον πλήρωμα ασθενοφόρου, που στο μεταξύ είχε εγκαίρως ειδοποιηθεί και σπεύσει στο σημείο, με τη γυναίκα να σώζεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Τέλος, το τρίτο περιστατικό σημειώθηκε λίγη ώρα αργότερα στην παραλία του Παπά Νερό στο Ανατολικό Πήλιο, όπου επίσης έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι και στη θάλασσα ο κυματισμός ήταν έντονος. Συνέπεια ήταν κολυμβητής να κουραστεί και παρασυρθεί προς τα βράχια, όπου γαντζώθηκε στην κυριολεξία και άρχισε απεγνωσμένα να καλεί σε βοήθεια. Η ναυαγοσώστρια βούτηξε άμεσα στο νερό και αφού τον προσέγγισε με ασφάλεια με τη βοήθεια της ναυαγοσωστικής σανίδας τον έβγαλε σώο στην ακτή, όπου έγιναν αμέσως ενέργειες ανάνηψης και η παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με ναυαγοσώστες, οι κολυμβητές απαιτείται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στη θάλασσα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι και να μην απομακρύνονται από την ακτή, καθώς ειδικά με τον βοριά παρασύρονται και είναι δύσκολη η προσπάθεια διάσωσής τους.

Επιπλέον, από τους ειδικούς επισημαίνεται ότι μετά τη διάσωση οι κολυμβητές απαιτείται να παραμένουν στο σημείο και να μην απομακρύνονται, προκειμένου να δεχτούν τις πρώτες βοήθειες από τα πληρώματα ασθενοφόρων γα κάθε ενδεχόμενο.

Πηγή: taxydromos.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση