Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έδειρε εφοριακό που βεβαίωσε παράβαση στην πιτσαρία της γυναίκας του

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 09:17 Έδειρε εφοριακό που βεβαίωσε παράβαση στην πιτσαρία της γυναίκας του

Τι λέει το Υπουργείο Οικονομικών...

Σοβαρό επεισόδιο σε βάρος ζευγάρι εφοριακών της ΔΟΥ Βόλου, σημειώθηκε σε κατάστημα εστίασης στην Πλατανιά Μαγνησίας στο νότιο Πήλιο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Ant-1 ο 59χρονος σύζυγος της ιδιοκτήτριας πιτσαρίας του επιτέθηκε και χτύπησε τον άνδρα, όταν εκείνος βεβαίωνε παράβαση στο κατάστημα, σπάζοντάς του το χέρι. Από τοπικές πηγές του προκάλεσε απλές σωματικές βλάβες.

Την επίθεση κατήγγειλαν στην αστυνομία οι εφοριακοί και συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης ενώ ο 59χρονος δράστης εξαφανίσθηκε και αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η απάντηση Σταϊκούρα

Απάντηση στα βίαια επεισόδια σε βάρος εφοριακών που ελέγχουν παραβάτες, ανάρτησε το Υπουργείο Οικονομικών και ο Χρήστος Σταϊκούρας:

"Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών καταδικάζει τη νέα, απρόκλητη και άνανδρη επίθεση που δέχθηκαν εφοριακοί υπάλληλοι εν ώρα καθήκοντος.

Εκφράζουμε τη στήριξή μας προς όλα τα στελέχη της ΑΑΔΕ που δίνουν τη μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Ήδη, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη της Υπηρεσίας που δέχθηκαν την επίθεση, και εξέφρασε τη συμπαράστασή του. 

Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των εργαζομένων που εκτελούν το καθήκον τους θα λάβουν τη συντεταγμένη απάντηση της Πολιτείας. 

Πρόθεσή μας είναι να αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση της ΑΑΔΕ, για την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος. 

Το είπαμε και το εννοούμε: Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία".