Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρκουδάκι προσπαθεί να σκαρφαλώσει σε δέντρο στο Περτούλι (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019 12:57 Αρκουδάκι προσπαθεί να σκαρφαλώσει σε δέντρο στο Περτούλι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα αρκουδάκι στην προσπάθειά του να σκαρφαλώσει σε δέντρο στο Περτούλι Τρικάλων συνάντησε και κατέγραψε με το κινητό του πριν από περίπου έναν μήνα ο δασάρχης της περιοχής, Νίκος Χασάναγας.

Το γλυκύτατο αρκουδάκι έκανε βόλτες στο δάσος απολαμβάνοντας το φυσικό του περιβάλλον και προσπαθούσε, μάταια όπως φαίνεται και στο βίντεο, να ανέβει σε ένα έλατο. Όπως εξηγεί ο κ. Χασάναγας, στο δάσος διαβιούν αρκετά είδη πανίδας, ωστόσο οι αρκούδες είναι ένα σπάνιο για την περιοχή θέαμα.

«Το αρκουδάκι το είδαμε περίπου στις αρχές Ιουλίου, ενώ την τελευταία φορά που είδα μεγάλη αρκούδα ήταν το 2016 την ώρα που διέσχιζε την άσφαλτο εντός του δάσους» αναφέρει ο ίδιος στη Voria.gr. Το παμφάγο θηλαστικό, παρότι αρκετοί το φοβούνται, είναι άκακο και μπορεί να επιτεθεί μόνο όταν νιώσει ότι βρίσκεται σε απειλή, ότι είναι εγκλωβισμένο ή όταν κάποιος προσεγγίσει το μωρό του. «Τα ζώα αυτά θέλουν γενικά να αποφεύγουν τον κίνδυνο και τον κόσμο» επισημαίνει ο δασάρχης Περτουλίου, τονίζοντας πως αν κάποιος περιπατητής αντικρίσει μία αρκούδα και απομακρυνθεί από αυτή, το ζώο δεν έχει λόγο να του επιτεθεί. Παράλληλα επισημαίνει πως το δασαρχείο έχει προβλέψει για την ασφάλεια των θηλαστικών από επιτήδειους, μιας και το δάσος προστατεύεται με μπάρες και τα ελάχιστα αυτοκίνητα που ενδέχεται να εισέλθουν σε αυτό περνούν πρώτα από έλεγχο του φορέα.