Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξημέρωσε στις φλόγες η Στερεά - Εκκενώθηκε χωριό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 09:25 Ξημέρωσε στις φλόγες η Στερεά - Εκκενώθηκε χωριό

Σε δύο μέτωπα, που κατακαίνε δασικές εκτάσεις, βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές στην περιοχή Πρόδρομος του Δήμου Θηβαίων και Αγριλίτσα του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

Και στις δύο περιπτώσεις η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν μεγάλη και άμεση, όμως το γεγονός ότι δεν μπορούσε να υπάρξει συνδρομή από αέρος, επέτρεψε στις φλόγες να κάψουν εκτάσεις με πεύκα και χαμηλή βλάστηση.

Χρονικά προηγήθηκε η πυρκαγιά στην Αγριλίτσα, όπου ήδη επιχειρούν από αέρος 4 αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Από ξηράς έχουν συγκεντρωθεί περιμετρικά 80 πυροσβέστες με 39 οχήματα 41 ακόμη πυροσβέστες από εφτά διαφορετικά πεζοπόρα τμήματα, 12 ακόμη πυροσβέστες με τα 6 οχήματα ΜΕΤΠΕ, αλλά και 8 μηχανήματα των ΟΤΑ και 10 υδροφόρες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 3 τα ξημερώματα και καίει πευκοδάσος. Προληπτικά εκκενώθηκε η Μονή Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου από τους πέντε μοναχούς της, ενώ μετά τις 8:00' προληπτικά ζητήθηκε και η εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη, καθώς το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς την κατεύθυνση του χωριού.

Στην περιοχή του Προδρόμου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή δασική βλάστηση αλλά και πεύκα.

Η δορυφορική υπηρεσία ΜΕΤΕΟ SAT απεικόνισε τις φωτιές σε Θήβα και Εύβοια, όπου διακρίνεται ο καπνός όπως φαίνεται από τον μετεωρολογικό δορυφόρο.