Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πύρινη κόλαση στην Εύβοια – Εικόνες από την καταστροφική πυρκαγιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 17:32 Πύρινη κόλαση στην Εύβοια – Εικόνες από την καταστροφική πυρκαγιά

Τραυματίστηκε εθελοντής στη μάχη με τις φλόγες…

Συνεχίζει να καίει ο πύρινος εφιάλτης στην περιοχή του Δήμου Διορφύων – Μεσσαπίων στην Εύβοια, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχώς να αυξάνονται.

Οι πυροσβέστες από έδαφος και αέρα δίνουν πραγματική μάχη, προκειμένου να σταματήσουν τις φλόγες που κατακαίνε πευκοδάσος σε περιοχή NATURA και να σώσουν σπίτια και ποιμνιοστάσια.

Δείτε βίντεο από την μεγάλη πυρκαγιά:

Ήδη η μεγάλη πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική, ενώ οι φλόγες είναι γύρω από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Επίσης σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά οδηγήθηκαν το μεσημέρι με λεωφορεία του δήμου και του στρατού, οι περίπου 300 κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, ενώ με μικρή διαφορά δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το χωριό Σταυρός.

Όπως έγινε επίσης γνωστό ένας εθελοντής τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των προσπαθειών για να σωθούν σπίτια. Έχει υποστεί εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται νότια, νοτιοδυτικά και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία της.

Δείτε ένα βίντεο νωρίτερα από την πυρκαγιά κοντά στο χωριό Κοντοδεσπότι:

Δείτε φωτογραφίες: