Λαμία: Εξαρθρώθηκε σπείρα νεαρών με δράση σε Φθιώτιδα και Αττική

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019 08:35 Λαμία: Εξαρθρώθηκε σπείρα νεαρών με δράση σε Φθιώτιδα και Αττική

Συνελήφθησαν τρία άτομα, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος, ενώ αναζητείται μία ακόμη 20χρονη…

Εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών που σημειώθηκαν σε Φθιώτιδα και Αττική το διάστημα από 2 έως 13-8-2019, από 4μελη σπείρα νεαρών Ρομά, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στα χέρια των αστυνομικών.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, ξεκίνησε από τον εντοπισμό των συλληφθέντων σε περιοχή του Αλμυρού Βόλου Μαγνησίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος. Πρόκειται για τρεις Ρομά ηλικίας 27, 20 και 16 ετών, κάτοικοι Λαμίας, που επέβαιναν  σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο διενεργούνταν αναζητήσεις από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ως εμπλεκόμενο σε περιπτώσεις κλοπών.

Παράλληλα προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας μίας ακόμη 20χρονης κάτοικου Λαμίας, μέλους της σπείρας, η οποία αναζητείται.

Η συγκεκριμένη τετράδα σύμφωνα με την έρευνα της Ασφάλειας ενέχεται κατά το ανωτέρω διάστημα, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, στη διάπραξη τεσσάρων (4) τουλάχιστον κλοπών, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Αττικής.

Ειδικότερα ενέχονται:

• σε κλοπή από επιχείρηση ευρύτερης περιοχής της Λαμίας, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ από την ταμειακή μηχανή της,

• σε κλοπή τσάντας από ηλικιωμένο σε περιοχή της Αττικής, που περιείχε χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα, και διάφορα προσωπικά αντικείμενα του παθόντα,

• σε κλοπή από εξοχική κατοικία στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τραπεζικές κάρτες ανάληψης χρημάτων και διάφορα προσωπικά έγγραφα. Μάλιστα οι τέσσερις Ρομά προχώρησαν  στη χρησιμοποίηση δύο καρτών για ανέπαφες συναλλαγές, αλλά και για ανάληψη χρηματικού ποσού 500 ευρώ,

• σε κλοπή από σπίτι στο Δομοκό Φθιώτιδας, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρυσαφικά.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν επίσης και στην κατάσχεση του οχήματος που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις – διαφυγή τους. Μάλιστα όταν εντοπίστηκε δεν έφερε τις πινακίδες κυκλοφορίας του, όπως επίσης και την απαιτούμενη άδεια κυκλοφορίας.

Στη κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπών και θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση