Δεκαπενταύγουστος με Πανσέληνο - Γιατί θα είναι μικρότερο το φεγγάρι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019 10:15 Δεκαπενταύγουστος με Πανσέληνο - Γιατί θα είναι μικρότερο το φεγγάρι

Το Αυγουστιάτικο φεγγάρι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν σήμερα σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία που θέλουν να συνδυάσουν τη ρομαντική βραδιά με μια ξεχωριστή εκδήλωση. Ενενήντα επτά χώροι θα είναι ανοιχτοί για όσους θέλουν να τους επισκεφθούν και η είσοδος θα είναι ελεύθερη (δείτε τις εκδηλώσεις στη Στερεά Ελλάδα εδώ)

Μολονότι, όμως, το φεγγάρι θα είναι σήμερα ολόγιομο, εντούτοις δεν θα είναι το μεγαλύτερο του Αυγούστου κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα βρεθεί στο απόγειό του δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Αυγούστου.

Συνεπώς ο σεληνιακός δίσκος τον Δεκαπενταύγουστο θα φαίνεται συγκριτικά μικρότερος από ό,τι όταν η πανσέληνος συμπίπτει με το περίγειο, δηλαδή η Σελήνη βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της από τον πλανήτη μας, κάτι που θα συμβεί στις 30 Αυγούστου, όταν όμως πια θα υπάρχει Νέα Σελήνη, η δεύτερη μέσα στον ίδιο μήνα.

Μάλιστα η επόμενη πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, στις 14 του μήνα, θα είναι ακόμη μικρότερη - η πιο μικρή του 2019- καθώς σχεδόν θα συμπέσει με το απόγειο του φεγγαριού στις 13 Σεπτεμβρίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση