Εύβοια: Στουπιά, μπιτόνια και γκαζάκια στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 09:30 Εύβοια: Στουπιά, μπιτόνια και γκαζάκια στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά

Τουλάχιστον 25 καταθέσεις κατοίκων αναφέρουν ύποπτες κινήσεις στην περιοχή. Συγκεντρώνονται στοιχεία για δύο άτομα με αυτοκίνητο και μηχανή. Χωρίς ενεργό μέτωπο η μεγάλη φωτιά. Έκαψε πάνω από 25.000 στρέμματα - Τεράστια η οικολογική καταστροφή.

Κι όμως… Η τεράστια καταστροφή στην Εύβοια, με δέντρα και ζώα να έχουν γίνει στάχτη, με ηλικιωμένους και παιδιά να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και φυσικά με μια τεράστια κινητοποίηση των αρχών που είναι «στο πόδι» για τέταρτη ημέρα, φαίνεται πως προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι! Αυτό τουλάχιστον, δείχνουν τα στοιχεία μέχρι τώρα…

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, εντόπισαν στοιχεία σε τρία διαφορετικά σημεία που προκλήθηκαν ισάριθμες εστίες φωτιάς, κοντά στη Μονή Μακρυμάλλης, από όπου ξεκίνησε και η μεγάλη φωτιά.

Τα αντικείμενα που προδίδουν το έγκλημα

Το συγκεκριμένο σημείο, απέχει μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το χωριό Μακρυμάλλη και εκεί, τα τρία κλιμάκια του ανακριτικού τμήματος βρήκαν στοιχεία εμπρησμού σε τρία σημεία: Το ένα κοντά στο δρόμο και τα άλλα δύο σε απόσταση 20 – 30 μέτρων μέσα στο δάσος.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν: Σημάδια καύσης, στουπιά, πλαστικά μέρη μπιτονιών, συσσωρευμένα κλαδιά και ξύλα και φιαλίδια υγραερίου!

Ψάχνουν στοιχεία για τη μηχανή χωρίς πινακίδες

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν τουλάχιστον 25 καταθέσεις κατοίκων, που αναφέρουν ύποπτες κινήσεις ατόμου με μηχανή αλλά και ενός οδηγού αυτοκινήτου.

Για τη μηχανή μάλιστα, οι περισσότεροι από τους μάρτυρες είπαν, ότι δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι καταθέσεις συνεχίζονται, έτσι ώστε οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής να έχουν αναφορά για το γραμματικό αριθμητικό μέρος των πινακίδων κυκλοφορίας των συγκεκριμένων οχημάτων για να αναζητηθούν οι ιδιοκτήτες τους.

Τρεις ύποπτοι για την καταστροφή

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη έχει σχηματιστεί ένας κύκλος τριών υπόπτων, που είναι κάτοικοι της περιοχής. Και οι τρεις έχουν ήδη εξεταστεί, για το πού βρίσκονταν τις επίμαχες ώρες. Οι πληροφορίες λένε, ότι έχουν παρουσιάσει άλλοθι…

Ανάμεσα στους υπόπτους, είναι και ο 33χρονος που είχε συλληφθεί πέρσι για εννέα εμπρησμούς και μάλιστα είχε καταδικαστεί αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. Ο ίδιος, είπε ότι την ώρα της φωτιάς ήταν σε άλλο χωριό της Εύβοιας. Άλλοθι, το οποίος εξετάζεται…

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά

Στο μεταξύ, συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος για την πορεία της πυρκαγιάς στην κεντρική Εύβοια, καθώς, όπως λένε, δεν υπάρχει πουθενά φλόγα, μετά τις τιτάνιες προσπάθειες και τις επιχειρήσεις, από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Η καταστροφική φωτιά, έχει κάψει ήδη, περισσότερα από 25.000 στρέμματα…

Με το πρώτο φως της μέρας, επιχειρούν πάλι αεροσκάφη και ελικόπτερα, με σκοπό να σβήσουν μέχρι και την τελευταία φλόγα. Αυτό βέβαια υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί αρκετές ημέρες ενώ υπάρχουν ακόμα άκαυτα σημεία, που με την αλλαγή του καιρού μπορεί να δώσουν νέες αναζωπυρώσεις.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Προσαρμοσμένη αναζήτηση