Φθιώτιδα: Πυρκαγιά σε ελατοδάσος από κεραυνό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 14:56 Φθιώτιδα: Πυρκαγιά σε ελατοδάσος από κεραυνό

Άμεση επέμβαση από τα PZL. Στο σημείο και πεζοπόρο τμήμα…

Ένας από τους δεκάδες κεραυνούς που έπληξαν για τρεις περίπου ώρες τον Δεκαπενταύγουστο τη Δυτική Φθιώτιδα, ήταν η αιτία εκδήλωσης πυρκαγιάς σε ελατοδάσος πάνω από τα Αργύρια Σπερχειάδας.

Οι καπνοί έγιναν ορατοί λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής (16/8) και άμεσα κινητοποιήθηκαν τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Στις διπλές ρίψεις που πραγματοποίησαν φαίνεται ότι απέτρεψαν την οποιαδήποτε σκέψη εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ωστόσο υπήρξε επιπλέον κινητοποίηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μακρακώμης με δύο οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα από την 7η ΕΜΑΚ.

Το σημείο είναι εξαιρετικά δύσβατο, καθώς βρίσκεται στην κορυφογραμμή πολύ πάνω από το χωριό. Ο κεραυνός χτύπησε ένα πανύψηλο έλατο ρίχνοντάς το, ενώ άρπαξαν φωτιά οι βελόνες και μικρότερη βλάστηση από κάτω του, που σβήστηκε εντελώς λίγο μετά τις 2:30’ το μεσημέρι που κατάφερε να προσεγγίσει το πεζοπόρο τμήμα.

Σημειώνουμε ότι από νωρίς το πρωί το ελατοδάσος ήταν καλυμμένο από πυκνή ομίχλη, ενώ οι συνθήκες προσομοίαζαν περισσότερο με φθινόπωρο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση