Λαμία: Γιατί πίσω από τη στολή υπάρχει ο «Άνθρωπος»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 20:40 Λαμία: Γιατί πίσω από τη στολή υπάρχει ο «Άνθρωπος»

Η φωτογραφία του αστυνομικού να φροντίζει την γεμάτη αίματα «χαρακωμένη» στο πρόσωπο γυναίκα στη Λαμία έκανε το γύρο του διαδικτύου και συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Είναι αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πατέρας δυο παιδιών, ο οποίος όταν είδε τη νεαρή γυναίκα να αιμορραγεί πολύ άσχημα, δεν δίστασε να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του, για να σταματήσει την αιμορραγία μέχρι να έρθει το πλήρωμα του ΕΚΑΒ (η κοπέλα είναι χρήστης με ό,τι συνεπάγεται αυτό).

Είναι ο ίδιος αστυνομικός που παλαιότερα είχε σώσει επίσης ένα εξαρτημένο άτομο, το οποίο είχε πάθει επιληπτική κρίση και κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του μέσα στην πλατεία Πάρκου (δείτε ρεπορτάζ εδώ)

Είναι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πριν λίγους μήνες έσωσαν ένα ακόμη συνάνθρωπό τους, που κατέρρευσε μέσα σε κατάστημα, και του είχε γυρίσει η γλώσσα (δείτε ρεπορτάζ εδώ).

Είναι οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. που στην πρόσφατη φωτιά στη Δίβρη Λαμίας, με αυτοθυσία έτρεχαν να σώσουν τους κατοίκους και να σβήσουν τη φωτιά (δείτε ρεπορτάζ εδώ).

Είναι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πρώτοι θα φτάσουν στο συμβάν όταν δοθεί το σήμα από το «Κέντρο» της Άμεσης Δράσης.

Είναι οι αστυνομικοί που θα κινδυνέψουν να συλλάβουν τον κακοποιό, που δυστυχώς αρκετές φορές την επόμενη μέρα θα τον δουν να κυκλοφορεί πάλι ελεύθερος και πολλές φορές να τους προκαλεί για το αποτέλεσμα της "επιτυχίας" τους.

«Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Το αν θα μείνει κάποιος μέσα ή όχι το αποφασίζουν άλλοι. Φυσικά και μας ενοχλεί όταν το έγκλημα ανακυκλώνεται. Φυσικά και μας ενοχλεί όταν δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος για τα εξαρτημένα άτομα...Εμείς κάνουμε το καθήκον μας και όταν χρειαστεί θα βοηθήσουμε, γιατί πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι », λέει ένας από τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. στο LamiaReport, που χρόνια τώρα καταπολεμά την εγκληματικότητα στο δρόμο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση