Πότε ορκίζονται Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 09:34 Πότε ορκίζονται Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι

Ημέρες ορκωμοσίας είναι οι επόμενες για τα νεοεκλεγέντα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Η Φθιώτιδα εκτός από την ορκωμοσία των εφτά δημοτικών συμβουλίων, ως έδρα περιφέρειας θα φιλοξενήσει και την ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου.

Δείτε παρακάτω όλες τις ημερομηνίες, με τη σημείωση ότι οι προσκλήσεις αφορούν όλους τους δημότες.

Η αρχή θα γίνει από το Δήμο Καμένων Βούρλων την Παρασκευή 23 Αυγούστου με την πρόσκληση του Δημάρχου Γιάννη Συκιώτη για τις 8:00' το βράδυ στο χώρο της πλαζ ΙΖΑΜΠΕΛΛΑ στα Καµένα Βούρλα.

Για το Σάββατο 24 Αυγούστου είναι η πρόσκληση από το νέο δήμαρχο Δομοκού Χαράλαμπο Λιόλιο ο οποίος εκλέχθηκε την δεύτερη Κυριακή. Η ορκωμοσία είναι προγραμματισμένη στις 11:00' το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου (δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο).

Την Κυριακή 25 Αυγούστου θα γίνει η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Λοκρών. Και εδώ ο νέος Δήμαρχος, Θανάσης Ζεκεντές εξελέγη την δεύτερη Κυριακή. Η ορκωμοσία θα γίνει στις 11:00' το πρωί στο Δημοτικό Κατάστημα Αταλάντης σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση (η πρώτη από όσες ανακοινώθηκαν).

Το δημοτικό σχολείο της Κάτω Τιθορέας στην έδρα του Δήμου, θα φιλοξενήσει την ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου Αμφίκλειας – Ελάτειας και της νέας δημάρχου Αθανασίας Στιβακτή που εξελέγη από την πρώτη Κυριακή. Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 7:00' το απόγευμα.

Μία ημέρα αργότερα την Τετάρτη 28 Αυγούστου θα ορκιστεί ο νέος περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και το νέο περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς. Η πρόσκληση αναφέρει ότι η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί στις 6:00' το απόγευμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 9-11, Λαμία).

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 12:00' το μεσημέρι θα γίνει η ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων με νέο Δήμαρχο τον Θύμιο Καραΐσκο, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων στην οδό Αινιάνων παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου.

Την ίδια ημέρα, Παρασκευή 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί επίσης η ορκωμοσία της νέας δημάρχου Στυλίδας Βιργινίας Στεργίου και του δημοτικού συμβουλίου. Η τελετή της ορκωμοσίας είναι για τις 7:00' το απόγευμα στο κτίριο του ΟΣΚ στην Στυλίδα.

Μία ημέρα πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, το Σάββατο 31 Αυγούστου ορκίζεται ο νέος δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής και το νέο δημοτικό συμβούλιο. Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί στις 11:00' το πρωί στο πνευματικό κέντρο του Αθανασίου Ακρίδα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση