Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας στους Financial Times: Βασικός μας στόχος η αποκατάσταση του χαμένου πλούτου της χώρας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 08:00 Σταϊκούρας στους Financial Times: Βασικός μας στόχος η αποκατάσταση του χαμένου πλούτου της χώρας

Προτεραιότητα του νέου υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα της Ελλάδας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η μεταρρύθμιση της μείωσης φόρων, σημειώνει σε άρθρο της η Financial Times.

Το οικονομικό φύλλο, φιλοξενεί δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα, στις οποίες ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη δίνει τις κατευθυντήριες για την ανάκτηση του χαμένου πλούτου της χώρας.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλά στην FT για μια νέα «εύληπτη φορολογική μεταρρύθμιση με ορίζοντα τετραετίας που θα επιταχύνει την ανάπτυξη». Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται στην μείωση του ΦΠΑ, αλλά και στο φόρο εισοδήματος και επιχειρήσεων που αποτελούν δέσμευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Ο βασικός στόχος είναι να επιτύχουμε βιώσιμο ρυθμό ανάπτυξης ώστε σταδιακά να αποκαταστήσουμε τον χαμένο πλούτο της χώρας» λέει ο κ. Σταϊκούρας στο δημοσίευμα που περιγράφει πως η Νέα Δημοκρατία επικράτησε στις εκλογές του Ιουλίου του ΣΥΡΙΖΑ με ένα πρόγραμμα που αναφερόταν σε ιδιωτικοποιήσεις και καλύτερες δουλειές.

Σταϊκούρας: Εχουμε συμφωνήσει με την ΕΕ την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων

«Παίρνουμε τον έλεγχο της μεταρρυθμιστικής ατζέντας... θα εφαρμόσουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με εμπροσθοβαρές πρόσημο» σημειώνει ο Χρήστος Σταϊκούρα που αναφέρει πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την ΕΕ την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. «Πιστεύουμε πως μπορούν να συμβάλουν στην βιώσιμη ανάπτυξη όταν γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και περιλαμβάνουν κοινωνικά ισοδύναμα» αναφέρει.

Το δημοσίευμα αναφέρει τέλος, πως το υπουργείο Οικονομικών έχει αναζωπυρώνει το σχέδιο για την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου της Ελλάδας, ύψους 8,5 δισ ευρώ στο ΔΝΤ. Η κίνηση έρχεται έπειτα από την εξασφάληση κεφαλαίων ύψους 2,5 δισ ευρώ, έπειτα από επιτυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές. «Στόχος μας είναι η ενσωμάτωση ενός συνεκτικού, ρεαλιστικού, αλλά εξωστρεφούς οικονομικού πλάνου» σημειώνει ο Χρήστος Σταϊκούρας.