Βάσεις 2019: Πτώση και χαμηλές βάσεις για τις Σχολές της Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 08:40 Βάσεις 2019: Πτώση και χαμηλές βάσεις για τις Σχολές της Λαμίας

Κάτω από 10.000 μόρια για το νεοσύστατο τμήμα των Μαθηματικών!

Μέσα στο γενικότερο κλίμα πτώσης των βάσεων, σε χαμηλά επίπεδα θα κινηθούν και οι βάσεις στα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχουν έδρα τη Λαμία.

Ειδικότερα στα νεοσύστατα τμήματα, φαίνεται σε όλη του τη… «μεγαλοπρέπεια» το «εγχείρημα Γαβρόγλου» με βάσεις που δεν ξεπερνούν τα 10.000 μόρια για άλλοτε δύσκολα Τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Το γεγονός ότι, τα τμήματα στο 2ο επιστημονικό πεδίο των Θετικών και Τεχνολογικών Σπουδών και στο 4ο επιστημονικό πεδίο της Οικονομίας και της Πληροφορικής διαθέτουν σχεδόν αντίστοιχες θέσεις με τους υποψηφίους, είχε ως αποτέλεσμα να κατρακυλήσουν οι βάσεις!

Έτσι η καθολική ανωτατοποίηση του ακαδημαϊκού χάρτη (κατάργηση όλων των ΤΕΙ και ίδρυση νέων πανεπιστημίων) πραγματοποιείται μόνο στα χαρτιά, καθώς θα δούμε φοιτητές σε πανεπιστήμια με τρία ή τέσσερα!

Σε ορισμένα μαθήματα σχεδόν το 50% έγραψε κάτω από τη βάση. Όμως, λόγω της πληθώρας θέσεων, οι υποψήφιοι ακόμα και με πολύ χαμηλές επιδόσεις θα μπορέσουν να διεκδικήσουν μία θέση σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο.

Κάτω από 10.000

Οι «χάντρες» Γαβρόγλου στους Λαμιώτες ιθαγενείς, εκτιμήθηκαν… δεόντως από τους υποψηφίους με τους υπολογισμούς να θέλουν το νέο Μαθηματικό Τμήμα που θα λειτουργήσει στην πόλη, να δέχεται φοιτητές με βάση τα 9.800 μόρια!

Ομοίως απογοητευτική είναι η πρόβλεψη και για το ολοκαίνουριο Τμήμα της Φυσικής (Λαμία) με την εκτίμηση να το θέλει με βάση τα 11.800 μόρια.

Ελεύθερη πτώση για την Ανώτατη Νοσηλευτική που θα λειτουργήσει στη Λάρισα με τη βάση να διαμορφώνεται κάτω από τα 11.000 μόρια (10.950) και τη μείωση να αγγίζει τα 1.500 μόρια!

Κοντά στα 1.000 μόρια υπολογίζεται επίσης και η πτώση στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας Λαμίας.

Επίσης το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική (Λαμία) σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα κινηθεί στα 14198 έναντι 14815 πέρυσι.

Το μοναδικό Τμήμα που θα ανεβάσει μάλλον οριακά το όριο εισαγωγής του είναι το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Λαμία) με 12489        (12437 το 2018) μόρια.

Κοντός ψαλμός… αλληλούια αφού η πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσης των πραγματικών βάσεων, είναι η 26η Αυγούστου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση