Λαμία: Ελεύθερος μέχρι να ξανακλέψει ο 21χρονος που "μπούκαρε" σε σπίτια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 16:50 Λαμία: Ελεύθερος μέχρι να ξανακλέψει ο 21χρονος που "μπούκαρε" σε σπίτια

«Την επόμενη φορά θα πας φυλακή...», είπε ο Εισαγγελέας.

Στο Αυτόφωρο Μονομελές δικάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο 21χρονος Ρομά που είχε συλληφθεί το πρωί της Παρασκευής (16/8) στη Λαμία, μετά από κλοπή σε σπίτι στην περιοχή του Αφανού.

Πρόκειται για έναν παλαιό γνώριμο των αστυνομικών αρχών που κατηγορείται για την κλοπή από δύο διαφορετικά σπίτια, ενός κινητού και μία τσάντας που μεταξύ άλλων περιείχε 255 ευρώ και μία πιστωτική κάρτα.

Ο νεαρός ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου δικαιολογώντας την πράξη του ως χρήστης ουσιών, υπό την επήρεια των οποίων βρισκόταν τις ώρες που διέπραξε τις κλοπές.

Από την πλευρά του ο Εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης τόνισε την εξακολουθητική παραβατική συμπεριφορά του δράστη και πρότεινε ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή, κάτι που του έδωσε τελικά το δικαστήριο. Τον προειδοποίησε ωστόσο ότι η επόμενη φορά θα σημαίνει φυλακή, σημειώνοντας ότι θα ενημερώσει σχετικά και τον νέο Εισαγγελέα.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Λακαφώσης προάγεται σε Αντεισαγγελέα Εφετών και μετακινείται στο Εφετείο Αθηνών από Σεπτέμβριο, ενώ στη θέση του αναλαμβάνει καθήκοντα ως Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Λαμίας, ο μέχρι πρότινος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου, Γεώργιος Πέτρος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση