Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά στο Πετρωτό – Υπό έλεγχο οι φλόγες στη Βοιωτία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 21:29 Εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά στο Πετρωτό – Υπό έλεγχο οι φλόγες στη Βοιωτία

36 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο…

Καλύτερα είναι τα πράγματα από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης (22/8) σε δασική έκταση πάνω από το Πετρωτό.

Το μέτωπο έχει περιοριστεί σε δύσβατο μέρος μακριά από το χωριό καίγοντας χαμηλή βλάστηση. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή και συγκεκριμένα 14 οχήματα και 21 πυροσβέστες μαζί με το πεζοπόρο τμήμα, ενώ δύο μπουλντόζες είναι με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα στο σημείο για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν και πάλι τα εναέρια μέσα και αισιοδοξούν να πετύχουν την οριοθέτησή της.

Ακόμη καλύτερα είναι τα νέα από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη Βοιωτία σε Αντίκυρα και Ακραίφνιο.

Και στις δύο περιπτώσεις οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση και οι επεμβάσεις των πυροσβεστών ήταν άμεσες, ενώ με τη βοήθεια των εναέριων μέσων τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο.

Νωρίτερα το συντονιστικό της πυροσβεστικής έκανε λόγο για 36 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα με τις περισσότερες να αντιμετωπίζονται στο αρχικό τους στάδιο.

Συνολικά επιχείρησαν: 430 πυροσβέστες, 152 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 1 Ε/Π, 6 Α/Φ και 6 PZL. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.