Κοκτέιλ υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 13:33 Κοκτέιλ υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιών

Πολύ υψηλός κίνδυνος στη Στερεά σήμερα κι αύριο…

Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία στη χώρα την Παρασκευή 23/08, φτάνοντας κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα η αναγγελία θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ δημιουργούν ένα επικίνδυνο «κοκτέιλ» για την εκδήλωση αλλά κυρίως για την εξάπλωση πυρκαγιών σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Ενδεικτικά στο Νότιο Ευβοϊκό, το νοτιοανατολικό Αιγαίο, το Ικάριο, το νοτιοδυτικό και κεντρικό Αιγαίο, καθώς και στη θάλασσα των Κυθήρων, οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 και πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ, ενώ τα 8 μποφόρ θα φτάσουν οι ριπές στο στενό του Καφηρέα.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το μεσημέρι της Παρασκευής 23/8. Με πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα φαίνονται οι περιοχές με πολύ υψηλή και ακραία επικινδυνότητα.

Την ίδια ώρα η Πολιτική Προστασία διατηρεί στον ημερήσιο χάρτη της και για το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019, την πολύ υψηλή επικινδυνότητα για τις παρακάτω περιοχές:

· Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρος)

· Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

· Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος)

· Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία)

· Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)

· Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση