Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθάρισαν την παραλία της Αγίας Μαρίνας!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 13:32 Καθάρισαν την παραλία της Αγίας Μαρίνας!

Ένας ακόμη καθαρισμός παραλίας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία αυτή τη φορά στην Παραλία Αγίας Μαρίνας από την εθελοντική ομάδα του Wheeling2help και τους κατοίκους της περιοχής.

Από νωρίς το πρωί περισσότεροι από 30 μικροί και μεγάλοι φίλοι έδωσαν το παρόν ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στον καθαρισμό της παραλίας. Η αλήθεια είναι πως ντόπιοι και παραθεριστές διατηρούν την παραλία αρκετά καθαρή συγκριτικά με άλλες περιοχές που έχουμε κάνει καθαρισμό φέτος και ήταν κάτι που μας εξέπληξε αρκετά θετικά.

Μεγάλη εντύπωση επίσης μας έκανε η δυναμική συμμετοχή ανθρώπων τρίτης ηλικίας οι οποίοι αγαπούν πολύ το χωριό τους και το διατηρούν καθαρό περνώντας το μήνυμα και στα εγγονάκια τους τα οποία συμμετείχαν επίσης στον καθαρισμό.

Πέρα από τον καθαρισμό, χρησιμοποιώντας πάντα τσουβάλια και γάντια πολλαπλών χρήσεων, κάναμε όμορφες συζητήσεις με τους συμμετέχοντες και συμφωνήσαμε πως το πρόβλημα ξεκινάει με το να παράγουμε και να καταναλώνουμε εμείς λιγότερα σκουπίδια και πλαστικά, ώστε να μην καταλήγουν μετά στη θάλασσα.

Στο πρακτικό κομμάτι, συγκεντρώσαμε περίπου 120 κιλά απορρίμματα, όπως καλαμάκια, χαρτιά, πλαστικές σακούλες, ποτηράκια, μπουκαλάκια και τενεκεδάκια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρατηρήσαμε και θα θέλαμε να τονίσουμε όμως, είναι τα ατελείωτα μέτρα σχοινιά και δίχτυα που βρίσκαμε σε κομμάτια από τα ιχθυοτροφεία και τις μυδοκαλλιέργειες της περιοχής, τα οποία ρυπαίνουν ασταμάτητα όλες τις ακτές της περιοχής μας και κανείς δεν κάνει κάτι για αυτό.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους κατοίκους της Αγίας Μαρίνας που ανταποκρίθηκαν με τόση αγάπη στο κάλεσμά μας, να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη σύσταση του πολιτιστικού συλλόγου που δημιουργείται αυτές τις ημέρες και επίσης ένα μεγάλο ευχαριστούμε και στον κύριο Γιάννη Καρανίκα από την ταβέρνα ‘’Το Άστρον’’ για τις δροσερές πορτοκαλάδες που μας προσέφερε κατά τη διάρκεια του καθαρισμού.

Επόμενο ραντεβού: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 11πμ, Καθαρισμός Παραλίας στις Αλυκές Βόλου