Κυνηγούσε τον γιο της με μαχαίρι μέσα στο σπίτι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2019 08:02 Κυνηγούσε τον γιο της με μαχαίρι μέσα στο σπίτι (φώτο αρχείου)

Κοινωνική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Βόλου Κυνηγούσε το ανήλικο αγοράκι της ηλικίας μόλις 15 ετών με μαχαίρι… Σοκ σε κεντρική συνοικία του Βόλου την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο οικογενειακός καβγάς μεταξύ μάνας και γιου φαίνεται ότι σε κάποια στιγμή ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν στις σκηνές βίας, υπέβαλαν αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου και υπήρξε άμεσα εισαγγελική παρέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για οικογένεια που αντιμετωπίζει προβλήματα. Ο πατέρας δεν παρουσιάζεται στο σπίτι, ενώ η μητέρα, που είναι Ρωσίδα, είναι εξαρτημένη από το αλκοόλ. Εκεί αποδίδουν οι γείτονες και τον κακό χαμό που αντιλήφθηκαν τρομοκρατημένοι ότι συνέβη.

Την ημέρα του καβγά άκουγαν συνεχώς δυνατές φωνές, αντικείμενα να σπάνε. Η ψυχή ολόκληρης της γειτονιάς έτρεμε για το τι συνέβαινε πίσω από τους τοίχους. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ακουγόταν από το σπίτι φασαρία. Όμως, αυτός ο τσακωμός δεν εκτονωνόταν. Τα προβλήματα στην εν λόγω οικογένεια είναι γνωστά στη συνοικία. Κανένας όμως δεν περίμενε ότι σε κατάσταση μέθης η Ρωσίδα θα έφθανε στο σημείο να κυνηγά το ίδιο της το αγγελούδι κρατώντας στα χέρια της μαχαίρι.

Συγκλονισμένη από τις θλιβερές εικόνες βίας κάτοικοι της περιοχής αποφάσισαν να ενημερώσουν για το περιστατικό την Εισαγγελία Βόλου. Ποιος μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα ότι την επόμενη φορά σε ένα νέο οικογενειακό επεισόδιο δεν θα συμβεί κάτι πιο σοβαρό όταν η γυναίκα αντιμετωπίζει προβλήματα αλκοολισμού με αποτέλεσμα να χάνει παντελώς τον έλεγχο;

Η Εισαγγελία Βόλου παρενέβη άμεσα και διέταξε τη διενέργεια έρευνας. Ανέθεσε στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Βόλου να ερευνήσουν τις συνθήκες διαβίωσης του ανήλικου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το παιδί διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Παράλληλα, ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να λάβει καταθέσεις για το εάν διαπράχθηκε το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας. Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί θα κληθούν να λάβουν καταθέσεις και να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη.

Επισημαίνεται ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα ευαισθητοποιημένοι πολίτες απευθύνονται στην Εισαγγελία Βόλου και ενημερώνουν για γεγονότα και περιστατικά που περιέχονται σε γνώση τους για να υπάρξει μία παρέμβαση όταν κάποιος άνθρωπος αδικείται ή χρήζει βοήθειας ή αντιμετωπίζει προβλήματα. Όμως, τέτοιο περιστατικό βίας για πρώτη φορά στα τοπικά χρονικά καταγγέλλεται. Οι κάτοικοι της περιοχής ήταν πραγματικά τρομοκρατημένοι και στην αναφορά τους περιέγραψαν συγκεκριμένα περιστατικά αγωνιώντας για το αύριο του 15χρονου που από τόσο μικρή ηλικία έρχεται αντιμέτωπος με τόσο σοβαρά προβλήματα.

ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ
taxydromos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση