Λαμία: Μητέρα τριών παιδιών χάρισε ζωή με τον θάνατό της

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2019 08:12 Λαμία: Μητέρα τριών παιδιών χάρισε ζωή με τον θάνατό της

Ολονύχτια κινητοποίηση στο ΓΝ Λαμίας για τη δωρεά οργάνων από 48χρονη ασθενή που κατέστη εγκεφαλικά νεκρή.

Για μία ακόμη φορά το Νοσοκομείο Λαμίας μετατράπηκε σε γέφυρα ζωής για συνανθρώπους μας, μετά τη δωρεά οργάνων 48χρονης μητέρας τριών παιδιών από την Βοιωτία που κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής (30/8) στη ΜΕΘ ύστερα από σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία.

Ο σύζυγος της, παρά το μεγάλο κακό που τον βρήκε τόσο απρόσμενα, πήρε τη γενναία και ύψιστης σημασίας απόφαση, να προσφέρει όλα τα βασικά όργανα από το σώμα της γυναίκας του που θα μπορούσαν να σώσουν κάποιους ανθρώπους ή να τους αλλάξουν τη ζωή.

Μετά τις ενέργειες της Ομάδας Συντονισμού της ΜΕΘ Λαμίας των εντατικολόγων Μαρίας Ψωμά και Σάσας Τσιρογιάννη, της Νοσηλεύτριας Ευαγγελίας Χαλτούπη, σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), βρέθηκαν οι συμβατοί δότες στους οποίους θα μεταμοσχευθούν τα πολύτιμα όργανα.

Ήδη πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι πνεύμονες έφυγαν για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου προκειμένου να φτάσουν Αυστρία και ακολούθησαν τα υπόλοιπα όργανα και συγκεκριμένα οι νεφροί γαι το Λαϊκό και το ήπαρ για ασθενή στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Η ΜΕΘ Λαμίας με επικεφαλής Συντονιστή Διευθυντή τον Δημήτρη Σφύρα και Διευθυντή επίσης τον Γιώργο Κυριαζόπουλο, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τις υπόλοιπες κλινικές του ΓΝ Λαμίας, κατατάσσεται ως 1η ΜΕΘ περιφερειακά σε μεταμοσχεύσεις και μάλιστα σε μια περίοδο που τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι αρκετά πίσω σε δωρεές οργάνων.

Δεν είναι τυχαίο το πρόσφατο ευχαριστήριο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) προς το ΓΝ Λαμίας και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη για το πραγματικό «δώρο ζωής» σε τρεις συνανθρώπους μας.

Αντί επιλόγου, θα επαναλάβουμε τα λόγια της Διοίκησης του ΓΝ Λαμίας για «την εθελοντική προσφορά προς το συνάνθρωπο και την δεύτερη ευκαιρία ζωής που οφείλουμε όλοι να στηρίζουμε και να προωθούμε!»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση