Η "Ελατοχώρα" του Γρανίτσα βούλιαξε την ΠΕΛ - Δεν ξέρει ούτε πόσα χρωστάει

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 21:27 Η "Ελατοχώρα" του Γρανίτσα βούλιαξε την ΠΕΛ - Δεν ξέρει ούτε πόσα χρωστάει

Τραγική η οικονομική κατάσταση στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας - Δεν ξέρουν πόσα είναι τα "φέσια"

Με "μπακαλοτεφτέρια" προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο Πρόεδρος της ΠΕΛ Γιάννης Γρανίτσας, όταν στη συνεδρίαση της Παρασκευής τα μέλη του Δ.Σ, του ζήτησαν τα οικονομικά στοιχεία και ενημέρωση για τις οφειλές που έχει ο φορέας προς τρίτους.

Τα μέλη του Δ.Σ. έπεσαν από τα σύννεφα από αυτά που άκουσαν, αφου οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήταν ενημερωμένοι για το οικονομικό άνοιγμα της ΠΕΛ, ενώ αρνητική εντύπωση τους έκανε και η προχειρότητα με την οποία έγινε η ενημέρωση, αφου δεν παρουσιάστηκε κανένα επίσημο έγγραφο, παρά κάποιες χειρόγραφες σημειώσεις.

Στο προφορικό λοιπόν άκουσαν από τα χείλη του προέδρου ότι από τις δυο "Ελατοχώρες" έχουν μπει μέσα μέσα πάνω από 400.000 ευρώ.

Επίσης τα μέλη του Δ.Σ. ανακάλυψαν ότι πολλές από τις συμφωνίες που έχουν γίνει με τους προμηθευτές είναι στον αέρα, χωρίς συμβάσεις και τιμολόγια.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ο κ. Γρανίτσας δεν ήξερε να τους πει πόσα ακριβώς και που χρωστάει η ΠΕΛ.

Μετά την "καυτή" συνεδρίαση της Παρασκευής μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν το φόβο ότι το άνοιγμα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Αξίζει αν σημειωθεί ότι ήδη κάποιοι προμηθευτές και επαγγελματίες, που πρόσφεραν υπηρεσίες στην ΠΕΛ, έχουν κινηθεί δικαστικά, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν δώσει εντολή στο δικηγόρο τους να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. 

Πόσο μας στοίχισε το Ρουμελιώτικο χωριό;

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω είναι δυο νούμερα που ανέφερε ο κ. Γρανίτσας για το περίφημο Ρουμελιώτικο χωριό της Ελατοχώρας. Αυτό με "σπιτάκια" και τα λάχανα στον κήπο.

Τα μέλη του Δ.Σ. δεν κατάφεραν να μάθουν πόσο ακριβώς κόστισε τελικά, αλλά άκουσαν τον πρόεδρο να λέει ότι για το Ρουμελιώτικο χωριό η ΠΕΛ χρωστάει ακόμα 8.000 ευρώ για την κατασκευή !!!! και 11.000 ευρώ για τον σχεδιασμό !!!!!!!

Ποιος ξέρει τι άλλο έχουμε να ακούσουμε ακόμα.

Πάντως τα μέλη του Δ.Σ. είναι ανάστατα και πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι σκέφτονται να παραιτηθούν, ενώ έχουν ζητήσει από τον κ. Γρανίτσα αναλυτική ενημέρωση με επίσημα έγραφα και όχι με πρόχειρες ιδιόχειρες σημειώσεις.

Ωστόσο την Παρασκευή το βράδυ πολλοί από τους συμμετέχοντας στο Δ.Σ. της ΠΕΛ κατάλαβαν ότι η αντίστροφη μέτρηση για την ιστορική Έκθεση Λαμίας έχει ξεκινήσει και ότι το κύρος της έχει τρωθεί σε τέτοιο βαθμό, που καθιστά το μέλλον της δυσοίωνο και αβέβαιο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση