Καραβόμυλος: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει "Μόρια" η Ανατολική Φθιώτιδα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 10:00 Καραβόμυλος: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει "Μόρια" η Ανατολική Φθιώτιδα»

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία hot spot στον Καραβόμυλο δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μαζί με τη νέα Δημοτική Αρχή προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στο πόδι είναι όλη η Ανατολική Φθιώτιδα στο άκουσμα της είδησης ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) φτιάχνει νέο hot spot στο στρατόπεδο "Γεωργίου Παπαποστόλου", που βρίσκεται μέσα στον Καραβόμυλο.

Η όλη μεθόδευση που έγινε εν κρυπτώ, ώστε με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σε λίγες ημέρες να στήσουν το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών, είναι αυτό που έχει εξοργίσει περισσότερο τους κατοικους της περιοχής και τη νέα Δημοτική Αρχή.

Έκλεισαν την πρόσβαση στο δρόμο

Από το βράδυ της Τρίτης ο Δήμος και οι κάτοικοι έκλεισαν την πρόσβαση στο δρόμο για το στρατόπεδο τοποθετώντας μηχανήματα και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει "Μόρια" η Ανατολική Φθιώτιδα.

«Δεν πιστεύουμε αυτά που λένε περί προσωρινής φιλοξενίας. Ούτε για τον αριθμό των ατόμων. Τα έχουν ξαναπεί και έχουν εκτεθεί. θα φυλάμε σκοπιά όλο το 24ωρο και θα είμαστε εδώ μέχρι να καταλάβουν ότι χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας δεν γίνεται τίποτα...», έλεγε στο Lamiareport κάτοικος της περιοχής.

Κάθετα αντίθετη στη μεθόδευση που έγινε και στη δημιουργία νέου hot spot στην περιοχή, δηλώνει και η νέα Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, η οποία τονίζει ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι ακατάλληλο για Κέντρο Φιλοξενίας. «Δεν είναι δυνατόν σε μια παραλιακή ζώνη που εμείς προγραμματίζουμε να αναπτύξουμε τουριστικά να έρχονται κάποιοι αιφνιδιαστικά με το έτσι θέλω και να λένε θα κάνουμε hot spot. Η βιασύνη, η προχειρότητα και η μεθόδευση με την οποία γίνεται το όλο εγχείρημα δείχνει ότι δεν είμαστε σε καλό δρόμο....» δήλωσε η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση