Δουλειές με ξένα… σύκα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 12:26 Δουλειές με ξένα… σύκα

Είχαν ρημάξει τα κτήματα της Ιστιαίας. Σχεδόν τέσσερις τόνοι η ζημιά...

Έξι (6) κλοπές αγροτικών προϊόντων και συγκεκριμένα σύκων, από διάφορες περιοχές της Ιστιαίας στη Βόρεια Εύβοια, εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του οικείου ΑΤ.

Με την υποστήριξη των συναδέλφων τους της Γ’ ΟΠΚΕ σχημάτισαν σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος ενός γνωστού στην παρανομία 30χρονου και δύο αλλοδαπών, μιας 39χρονης και ενός 29χρονου.

Σύμφωνα με την έρευνα οι τρεις εμπλεκόμενοι κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 26-08-2019 (περίοδος συγκομιδής σύκων), οι κατηγορούμενοι είχαν αφαιρέσει συνολικά 3 τόνους και 950 κιλά σύκα, αξίας 13.700 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε., τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση εγκαταλελειμμένη οικία στην Ιστιαία, την οποία οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης – αποθήκευσης των προϊόντων που έκλεβαν, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν ο 30χρονος και η 39χρονη, τη στιγμή που μετέβησαν σε αυτή, προκειμένου να μεταφέρουν τις ποσότητες των σύκων προς πώληση.

Βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, τόσο στην εγκαταλελειμμένη οικία, όσο και στο σπίτι του 30χρονου στην Ιστιαία, όπου εντοπίσθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος (29χρονος):

• 51 πλαστικά δοχεία κλούβες που περιείχαν αποξηραμένα σύκα, συνολικού βάρους 1 τόνου και 250 κιλών, αξίας 4.500 ευρώ, καθώς και

• 22 τελάρα αποξήρανσης και 52 πλαστικά δίχτυα.

Όπως σημειώσαμε ο 30χρονος, είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές τις οποίες έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη για τη διάπραξη παρόμοιων και άλλων αδικημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση