Καραβόμυλος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί για hot spot

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 09:15 Καραβόμυλος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί για hot spot

Σήμερα στις 11:00' το πρωί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο στον Καραβόμυλο - «Δεν δεχόμαστε να αποφασίζουν άλλοι για μας και πίσω από την πλάτη μας…», λένε οι κάτοικοι της περιοχής…

Γενικός ξεσηκωμός επικρατεί στην Ανατολική Φθιώτιδα στην είδηση ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) φτιάχνει νέο hot spot στο στρατόπεδο "Γεωργίου Παπαποστόλου", που βρίσκεται μέσα στον Καραβόμυλο.

Ο πρώτος αιφνιδιασμός έχει μετατραπεί πλέον σε οργή και ήδη από το βράδυ της Τρίτης (3/9) κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν και έκλεισαν την πρόσβαση στο στρατόπεδο με τη βοήθεια βαρέων μηχανημάτων του Δήμου Στυλίδας.

Η αντίδραση όμως θα έχει και συνέχεια, το ίδιο και περισσότερο δυναμική αν χρειαστεί όπως λένε οι ίδιοι οι κάτοικοι στο LamiaReport: «Καλούμε τον κόσμο όλης της Ανατολικής Φθιώτιδας να συμπαρασταθεί στον αγώνα αυτόν. Εν κρυπτώ και ερήμην μας αποφασίζουν για μας», υποστηρίζουν οι κάτοικοι που την Πέμπτη το πρωί στις 11:00’ θα βρίσκονται έξω από το στρατόπεδο για να διαμαρτυρηθούν.

Από την πρώτη στιγμή που οι φήμες για τη δημιουργία hot-spot στο σημείο επιβεβαιώθηκαν, η νέα Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο όπου ξεκαθαρίστηκε ότι όλοι είναι κάθετα αντίθετοι σε πρόχειρα σχέδια που θα πλήξουν βάναυσα την περιοχή. Όπως σημείωσε η κα Στεργίου, το στρατόπεδο ως χώρος φιλοξενίας είχε απορριφθεί στο παρελθόν ως ακατάλληλος και τώρα σχεδιάζουν την εγκατάσταση ίσως και 800 προσφύγων.

Δήμαρχος, Δημοτικό Συμβούλιο και κάτοικοι επαναλαμβάνουν ότι πρόκειται για χώρο εντός της παραλιακής ζώνης που επρόκειτο να αξιοποιηθεί τουριστικά και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δεχθούν αιφνιδιαστικές αποφάσεις που εκτελούνται με προχειρότητα και επιπλέον πίσω από την πλάτη των μόνιμων κατοίκων και εν γένει των τοπικών κοινωνιών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση