Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιάννης Σαρακιώτης: «Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 21:38 Γιάννης Σαρακιώτης: «Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες»

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Καλοκαιρινή Ενημέρωση» εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δεικτικός στο προσφυγικό θέμα.

«Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το προηγούμενο διάστημα και ενώ είχε βιώσει η ίδια την αρχή του προβλήματος το 2014 με την αύξηση των ροών κατά 250%, η Ν.Δ. είχε μια τακτική επίρριψης της ευθύνης στην κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χωρίς να εξηγεί στους πολίτες την πραγματική κατάσταση. Ήρθε η ώρα να απολογηθεί στους πολίτες και να εξηγήσει πως οι λόγοι του προβλήματος κατέστησαν γεωπολιτικοί, ενώ μέχρι πρότινος έφταιγε ο «κακός ΣΥ.ΡΙΖ.Α.». Μόλις 15 ημέρες μετά τις εκλογές, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε τη Μόρια και απένειμε εύσημα για τις συνθήκες που επικρατούσαν. Τώρα οι 5.000 μετανάστες του εν λόγω Κέντρου έγιναν 11.000 και αναρωτιέμαι: Τώρα δεν είναι «κολαστήριο» η Μόρια;»

Στη συνέχεια ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, αλλά και στην προοπτική δημιουργίας hot spot στον Καραβόμυλο: «Κατήργησαν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε ένα βράδυ. Όσον αφορά την προοπτική δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στον Καραβόμυλο, είναι ένα ζήτημα που είχε τεθεί και επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά δεν προχώρησε. Τώρα προχωρά χωρίς την παραμικρή συνεννόηση και επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς. Αποφασίζουν ξαφνικά την εγκατάσταση προσφύγων σε ένα χωράφι στον Καραβόμυλο, χωρίς την αναγκαία υποδομή και υπό απάνθρωπες συνθήκες. Αν αυτό θεωρείται προγραμματισμός και στρατηγική, τότε λυπάμαι αλλά δεν έχω την ίδια άποψη».

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη συνολική αντιπολιτευτική στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Δεν πρέπει να σχολιάζουμε την παραβίαση της πάγιας εθνικής γραμμής αναφορικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα από τον κ. Μητσοτάκη; Η μεθόδευση για το διορισμό ενός ημετέρου στη θέση του διοικητή της Ε.Υ.Π. δεν αποτελεί μείζον ζήτημα; Δεν οφείλουμε να στηλιτεύσουμε την εκτόξευση στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. από τους ανθρώπους, που έλεγαν ότι υπερασπίζονται τη μεσαία τάξη; Μας έλεγαν για «τέταρτο μνημόνιο» και τώρα πανηγυρίζουν για τη μείωση στον ΕΝ.Φ.Ι.Α., την οποία είχε ψηφίσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».