Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: Ενισχύεται η Υπηρεσία του ΕΦΚΑ Αγροτών Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 07:45 Οικονόμου: Ενισχύεται η Υπηρεσία του ΕΦΚΑ Αγροτών Λαμίας

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο γραφείο του ΕΦΚΑ Αγροτών Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, είχε περιγράψει με ερώτησή του στο Υπουργείο Εργασίας ο βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου και φαίνεται να δρομολογείται ενίσχυση της υπηρεσίας με προσλήψεις, σύμφωνα με απάντηση του Υφυπουργού Παναγιώτη Μηταράκη,

Στο ερώτημα του κ. Οικονόμου σχετικά με το αν είναι στο σχεδιασμό του υπουργείου να επιμεριστούν τα αντικείμενα στους κατά τόπους νομούς έτσι ώστε να διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις από τα αντίστοιχα τμήματα που έχουν περισσότερο δυναμικό για να αντιμετωπιστεί ο όγκος των αιτήσεων και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων,  το υπουργείο απάντησε ότι με απόφαση του διοικητή του ΕΦΚΑ, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη του ΔΣ του ΕΦΚΑ, μπορούν να συγχωνεύονται Υπηρεσιακές  Μονάδες ή και να μεταφέρονται αρμοδιότητες μεταξύ των Υπηρεσιακών μονάδων σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Όσον αφορά το ερώτημα του κ. Οικονόμου για το αν υπάρχει στο σχεδιασμό του υπουργείου η άμεση ενίσχυση με προσωπικό και αν ναι σε τι χρόνο και με ποιόν τρόπο, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου  Εργασίας, προβλέπεται η ενίσχυση του τμήματος  με ανακατανομή προσωπικού αλλά και με προσλήψεις, αφού στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού έτους 2020 θα συμπεριληφθούν για πρόσληψη στην Περιφερειακή Ενότητα Στερεάς Ελλάδας (Ν. Φθιώτιδας) του ΕΦΚΑ υπάλληλοι δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Ο κ. Οικονόμου θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και προγραμματίζει άμεσα συνάντηση με την διοίκηση του ΕΦΚΑ με σκοπό την ενημέρωση αλλά και τη συνεργασία για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Περιφερειακό τμήμα Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία.