Ποιοι είναι οι νέοι Αντιδήμαρχοι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019 08:35 Ποιοι είναι οι νέοι Αντιδήμαρχοι

Ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος ανακοίνωσε επτά Αντιδημάρχους επιβεβαιώνοντας και τη συνεργασία με την παράταξη «Λαμία στο Κέντρο» - Ταυτόχρονα έκανε την έκπληξη τοποθετώντας αναπληρωτή του έναν Δημοτικό Σύμβουλο και όχι Αντιδήμαρχο.

Με την ευχή για «καλή δύναμη και καλό έργο για τους πολίτες», ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (6/9) του επτά (7) Αντιδημάρχους που θα επικουρούν το δικό του έργο.

«Θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους και να τονίσω  ότι είμαστε στην υπηρεσία των δημοτών μας και κρινόμαστε καθημερινά από τους πολίτες για το έργο  μας. Θα λειτουργήσουμε βάσει του προγράμματος μας, με συνέπεια, αποφασιστικότητα και συνεχείς αξιολογήσεις. Καλή δουλειά σε όλους...», δήλωσε ο νέος Δήμαρχος Λαμιέων.

Τέσσερις από τους νέους Αντιδημάρχους έχουν προηγούμενη εμπειρία από τη διοίκηση του Δήμου και συγκεκριμένα οι: Κουτσοβέλης, Φώσκολος, Σταυρογιάννης και Μουστάκας, ενώ οι άλλοι δύο και συγκεκριμένα η Αμαλία Ποντίκα και ο Δημήτρης Κυρίτσης εκλέχθηκαν για πρώτη φορά. Τέλος ο 7ος Αντιδήμαρχος προέρχεται από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας και συγκεκριμένα από την παράταξη «Λαμία στο Κέντρο», όπου είναι ο επικεφαλής της Παναγιώτης Στασινός.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι νέοι Αντιδήμαρχοι Λαμιέων:

Κουτσοβέλης Σωτήριος

Γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1961 και έχει πολλά χρόνια εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση. Υπήρξε Δήμαρχος Λιανοκλαδίου, ενώ μετά την συγχώνευσή του με το Δήμο Λαμιέων διετέλεσε Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου. Διετέλεσε και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής στο Δήμο Λαμιέων και μέλος της ΠΕΔ Στερεάς υπεύθυνος για το Βοήθεια στο Σπίτι. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο Λιανοκλάδι. Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.

Κυρίτσης Δημήτριος

Γεννήθηκε το 1970 στη Λαμία όπου εργάζεται και κατοικεί μόνιμα. Είναι παντρεμένος με τη Λιάνα Βούρβαχη και πατέρας δύο παιδιών. Αφού τελείωσε το 1ο Λύκειο Λαμίας συνέχισε τις σπουδές του στα οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στα πανεπιστήμια Ρούσβελτ, Σικάγο (Η.Π.Α.) και Γουέστμίνστερ, Λονδίνο (Αγγλία). Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, ανέλαβε τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Το 2014 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Φθιώτιδας με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη και ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Έχει διατελέσει επίσης εκλεγμένο μέλος της επιτροπής Περιβάλλοντος - Ανάπτυξης της Περιφέρειας, και από το 2018 έχει αναλάβει καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Καινοτομίας των ΜΜΕ και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας Α.Ε. Παράλληλα μετέχει στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964.

Ποντίκα Αμαλία

Γεννήθηκε στη Λαμία, είναι αρχιτέκτων μηχανικός και interior designer και είναι κόρη του Λάμπρου και της Αγάπης. Αποφοίτησε με άριστα από τη σχολή Διακόσμησης Vakalo Art & Design (1997). Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιταλία, στη σχολή τέχνης αναπαλαίωσης και συντήρησης «Ιnstituto per l’ Arte e il Restauro - Palazzo Spinelli Florence Italy» το 2001, και αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Αρχιτεκτόνων μηχανικών Φλωρεντίας «Università degli studi di Firenze facoltà di Arcitettura» το 2010. Από το 2011 διατηρεί Αρχιτεκτονικό γραφείο στη Λαμία, ενώ παράλληλα συνεργάζεται στενά με την οικογενειακή επιχείρηση ΜΑΡΜΑΡΑ Ποντίκα καθώς και το Σύγχρονο Νηπιαγωγείο Λαμίας, όπου εκτελεί χρέη καθηγήτριας αρχιτεκτονικής σε παιδιά, μέσω του Φινλανδικού προγράμματος Αρκι.

Φώσκολος Παναγιώτης

Γεννήθηκε το 1974. Έγγαμος με την παιδίατρο Νάνσυ Κατσιάνη και πατέρας 2 αγοριών. Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω (πτυχίο Νομικής Σχολής ΑΠΘ & Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Πανεπιστημίου Αθηνών). Ασκεί μάχιμη Δικηγορία με δικηγορικό γραφείο συνεργατών στη Λαμία. Κάτοχος ανώτατων διπλωμάτων Αγγλικών, Γαλλικών και Η/Υ. Μέλος Ένωσης Ελλήνων Νομικών. Δημοτικός Σύμβουλος (2011-2019). Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμιέων (2011-2014). Μέλος Επιτροπής Θεσμών-Ισότητας της ΠΕΔ Στ.Ελλάδας, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και ΔΣ ΔΗ.ΠΕ. Θεάτρου Ρούμελης. Πρόεδρος ΔΣ “ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964”. Νομ. Σύμβουλος “ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ 2013”. Διετέλεσε Μέλος της Επιτροπής Ονοματοθεσίας Περιφέρειας Στ.Ελλάδας και του ΔΣ Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας. Τ Αθλητής υδατοσφαίρισης με ενδιαφέροντα αθλητισμό και πολιτισμό.

Σταυρογιάννης Κωνσταντίνος

Δραστηριοποιείται 33 χρόνια στην πόλη της Λαμίας ως Αρχιτέκτων Μηχανικός. Είναι ενεργειακός επιθεωρητής και ελεγκτής δόμησης. Από την θέση του Αντιδημάρχου Υπηρεσιών και του Δημοτικού συμβούλου έως σήμερα, υπηρέτησε το Δήμο "με την ψήφο τιμής και εμπιστοσύνης των συμπολιτών του". Συνοδοιπόροι στη ζωή του, η σύζυγός του Γιώτα Κουμπάρου και τα δυο τους παιδιά.

Μουστάκας Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε το 1970 στη Λαμία και κατάγεται από το χωριό Κόμμα του Δήμου Λαμιέων. Ζει και εργάζεται στη Λαμία ως ελεύθερος επαγγελματίας - κοσμηματοπώλης.Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στην στρατιωτική του θητεία. Διετέλεσε αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Παναγιώτης Στασινός

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαμία στο Κέντρο», υπήρξε συνιδρυτής της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών (ΠΕΠΛΑ) με την οποία εκλέχθηκε δύο φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο του καλλικρατικού Δήμου Λαμιέων.

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι χειρουργός ορθοπαιδικός. Είναι παντρεμένος με την φιλόλογο Έφη Γρίβα που είναι Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας και έχουν δύο παιδιά.

Ντούζγος Αθανάσιος - Αναπληρωτής Δημάρχου:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Είναι παντρεμένος με τη Μικροβιολόγο Μαρία Χονδρογιάννη και έχουν αποκτήσει 3 παιδιά.

Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύθηκε στην Οφθαλμολογία στην Αθήνα. Εργάστηκε ως Οφθαλμίατρος στη Λάρισα και το Λονδίνο και από το 2011 διατηρεί ιατρείο στη Λαμία.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Υγείας και Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Οφθαλμολογίας. Είναι εκλεγμένος Γ. Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας και Αντιπρόεδρος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Κεντρικής Ελλάδας .

Η απόφαση του Δημάρχου για τον ορισμό Αντιδημάρχων και τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του, ΕΔΩ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση