Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο "έργο" εμπρηστή στο Πετρωτό Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 14:12 Νέο "έργο" εμπρηστή στο Πετρωτό Δομοκού

Μετά το Νέο Μοναστήρι το απόγευμα της Πέμπτης, σειρά είχε να εκδηλωθεί πυρκαγιά στο Πετρωτό σε συνέχεια της μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στην περιοχή την 3η Αυγούστου 2019.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, μας ενημέρωσε για την έγκαιρη επέμβαση στη Θεσσαλιώτιδα, ωστόσο λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής (6/9) εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στο Πετρωτό.

«Είναι ακριβώς δίπλα στα παλιά καμένα», μας επιβεβαιώνει ο Αντιπεριφερειάρχης και ήδη από την κεντρική υπηρεσία της Πυροσβεστικής έχει σταλεί Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), καθώς είναι ξεκάθαρα έργο ανθρώπου.

Επιχειρησιακά, κινητοποιήθηκαν 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 13 πυροσβέστες και τα 2 PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Αν κριθεί σκόπιμο καθώς η πυρκαγιά καίει σε δύσβατο μέρος θα σηκωθούν και Canadair.

Από πλευράς Περιφέρειας έχουν σταλεί δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών όπου χρειαστεί, ενώ και ο Δήμος Δομοκού συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει.

Να σημειώσουμε τέλος ότι λίγο μετά το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το βράδυ στο Βατήσι Καρύστου.