Γιατί έμεινε στα χαρτιά η 2η ΤΟΜΥ στη Λαμία;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 11:04 Γιατί έμεινε στα χαρτιά η 2η ΤΟΜΥ στη Λαμία;

Εξαγγελία της προηγούμενης κυβέρνησης που έχει μείνει στα χαρτιά αποτελεί και η υλοποίηση της 2ης ΤΟΜΥ Λαμίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όλα είχαν δρομολογηθεί για να λειτουργήσει η η 2η ΤΟΜΥ στη Λαμία. Μάλιστα όπως μας ενημέρωσαν οι επιτυχόντες της προκήρυξης έχουν αποσταλεί συστημένες επιστολές σε 8 επιτυχόντες διοριστέους της 2ης ΤΟΜΥ Λαμίας 2 ιατροί, 2 διοικητικοί, 2 νοσηλευτές και 2 κοινωνικοί λειτουργοί), ώστε να υπογραφούν συμβάσεις ανάληψης υπηρεσίας (μάλιστα είχε δοθεί και προθεσμία 10 ημερών).

Με διάφορες όμως  δικαιολογίες συνεχώς καθυστερεί η σχετική διαδικασία με πρόσχημα την κωλυσιεργία του δήμου για την αποπεράτωση ανακατασκευής του κτιρίου που θα συστεγάσει τη 2η ΤΟΜΥ Λαμίας στο Παγκράτι (αρμοδιότητα τεχνικών υπηρεσιών του δήμου). Με αποτέλεσμα 7 μήνες μετά να μην υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη.

Πρόκειται για μία ανυπόστατη δικαιολογία καθώς ο προηγούμενος Διοικητής της 5ης ΥΠΕ  με καταγωγή από Μαγνησία ευνόησε υπέρ του δέοντος την περιοχή καταγωγής του όπου άνοιξε και λειτούργησε  5 ΤΟΜΥ με τη μέθοδο της προσωρινής συστέγασης σε κέντρα υγείας ή ακόμη και συστέγαση 2 ΤΟΜΥ μαζί στο ίδιο κτίριο.

Μια πρακτική λύση που χρησιμοποιείται και σε όμορους νομούς είναι η πρακτική της προσωρινής συστέγασης στο κέντρο υγείας Λαμίας (πρώην ΙΚΑ) ή ακόμη και προσωρινή συστέγαση με το 1ο ΤΟΜΥ Λαμίας στην έκθεση.

Όπως έχει καταγγελθεί στο lamiareport υπάρχει και έχει αποσταλεί στους 8 επιτυχόντες της προκήρυξης επιστολή που τους καλεί σε εργασία από τις 25 Φλεβάρη του 2019 χωρίς η 5η ΥΠΕ να ανταποκρίνεται στην υποχρέωση που αυτή δημιούργησε έχοντας τους σε αναμονή και εργασιακή ομηρία εδώ και 7 μήνες για μια υπηρεσία που είναι απαραίτητη στην πόλη της Λαμίας.

Ενώ, οι επιτυχόντες της ομάδας της 2ης ΤΟΜΥ απο τον Φλεβάρη όπως τους ζητήθηκε έχουν αποστείλει στην 5η ΥΠΕ όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ιατρικές γνωματεύσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του διορισμού τους.

Αντίγραφο της επιστολής της 5ης ΥΠΕ έχει κοινοποιηθεί και στο lamiareport πιστοποιώντας τη γνησιότητα των ισχυρισμών των ατόμων της ομάδας της 2ης ΤΟΜΥ.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση