Σαρακιώτης: «Έχει ο Θεός από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη…»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 09:44 Σαρακιώτης: «Έχει ο Θεός από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη…»

Με ιδιαίτερο τρόπο σχολίασε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ ο βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης.

«Παρακολουθήσαμε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη φετινή Δ.Ε.Θ. να καμαρώνει για τους θετικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας. Δηλαδή το αποτέλεσμα της προσπάθειας πρωτίστως του ελληνικού λαού και της προηγούμενης κυβέρνησης, που ανερυθρίαστα ο ίδιος σπεύδει να οικειοποιηθεί», σημειώνει ο κ. Σαρακιώτης και αιτιολογεί τους ισχυρισμούς του: «Τον ακούσαμε να προσπαθεί να παρουσιάσει ως επίτευγμα της Ν.Δ. την ήδη ψηφισμένη από την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και τη ρύθμιση των 120 δόσεων (Ν.4611/2019 ΦΕΚ Α73/17-5-2019 και Α75/22-5-2019). Κατά τον ίδιο τρόπο αποπειράθηκε να παραποιήσει την πραγματικότητα και στην περίπτωση των ήδη δρομολογημένων από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α 4.300 προσλήψεων στο χώρο της ειδικής αγωγής καθώς και των μειωμένων δεικτών ανεργίας (18%) οι οποίοι σε τίποτε δε θυμίζουν το αντίστοιχο ποσοστό (28%) που παραλάβαμε ως κυβέρνηση στις αρχές του 2015.».

Σχετικά με τις υπόλοιπες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε:

«Απορίας άξιον είναι το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν κατόρθωσε να αφιερώσει έστω και ένα λεπτό για να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών όπως ο ίδιος και τα στελέχη της Ν.Δ. είχαν υποσχεθεί προεκλογικά. Φαντάζομαι ότι βρίσκεται ήδη στην αναζήτηση του τρόπου διότι αδυνατώ να πιστέψω ότι θα το παραπέμψει στο μέλλον είτε ότι εν τέλει εξαπάτησε τους ψηφοφόρους του. Για τις δε προεκλογικές δεσμεύσεις του ιδίου περί άμεσης έναρξης συζητήσεων για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά και τις υποσχέσεις περί ρυθμού ανάπτυξης 4% ετησίως έχει ο θεός…».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση