Λαμία: Εκμεταλλεύτηκε το συνωστισμό στο παζάρι κι έκλεψε κινητό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 14:38 Λαμία: Εκμεταλλεύτηκε το συνωστισμό στο παζάρι κι έκλεψε κινητό

Χειροπέδες σε 17χρονο και έναν ακόμη 39χρονο για κλοπές…

Πολύ κόσμο συγκέντρωσε το παζάρι της Λαμίας τη Δευτέρα (9/9) και όπως λέει και η παροιμία στην αναμπουμπούλα γίνονται πολλά…

Έτσι λοιπόν ένας 17χρονος βρήκε την ευκαιρία το βράδυ λίγο μετά τις 10:30’ να προσεγγίσει μέσα στο πλήθος 48χρονη και να αφαιρέσει από την τσάντα της το κινητό της τηλέφωνο. Για κακή του τύχη όμως η γυναίκα κατάλαβε εγκαίρως την απώλεια και παρατήρησε τον νεαρό που την πλησίασε και απομακρύνθηκε βιαστικά.

Άμεσα ενημέρωσε τους Αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στο σημείο και ενήργησαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 17χρονου. Πράγματι ο 17χρονος δεν άργησε να εντοπιστεί και μάλιστα όταν είδε τους αστυνομικούς πέταξε το κινητό κάτω από ένα αυτοκίνητο για να μην το βρουν πάνω του.

Αναγνωρίσθηκε και συνελήφθη, ενώ το κινητό επέστρεψε στη νόμιμη κάτοχο.

Μία ακόμη κλοπή όμως εξιχνιάστηκε άμεσα την ίδια ημέρα από την Ασφάλεια Λαμίας. Πρόκειται για κλοπή τσάντας από κρεοπωλείο στη Λαμία, με δράστη έναν 39χρονο. Ο τελευταίος παριστάνοντας τον πελάτη εισήλθε στο κατάστημα και βούτηξε από πελάτισσα την τσάντα της.

Το «θύμα» ενημέρωσε την αστυνομία που ξεκίνησε αναζητήσεις και τελικά ο 39χρονος έπεσε στα χέρια των αστυνομικών λίγη ώρα αργότερα στο κέντρο της πόλης.

Η τσάντα περιείχε χρηματικό ποσό και τραπεζικές κάρτες μία εκ των οποίων κρατούσε στα χέρια του ο συλληφθείς όταν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί. Παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να την ξεφορτωθεί, οι αστυνομικοί είδαν τις κινήσεις του και αφού τον συνέλαβαν επέστρεψαν όσα από τα κλεμμένα βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση