Σαρακιώτης για Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν…»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 17:22 Σαρακιώτης για Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν…»

Την έντονη ενόχλησή του που δεν προσκλήθηκε στη σύσκεψη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με φορείς της Φθιώτιδας για το θέμα της δημιουργίας hot spot στον Καραβόμυλο, εξέφρασε με δήλωσή του ο βουλευτής του νόμου με τον ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης.

«Προφανώς είναι δείγμα του θεσμικού – πολιτικού πολιτισμού που διέπει εν τοις πράγμασι μέλη της Κυβέρνησης» σχολίασε ο κ. Σαρακιώτης που κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι επιδεικνύει συμπεριφορά που εδράζεται στο δόγμα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», και «η οποία και απέχει παρασάγγας από οποιαδήποτε πρακτική καλλιέργειας διαλόγου και ει δυνατόν συναινέσεων».

«Ουσιαστικός διάλογος και συζήτηση», συμπληρώνει ο Φθιώτης βουλευτής «φαίνεται εξέλειπε από τη συγκεκριμένη συνάντηση του αρμοδίου Υπουργού με τους φορείς της περιοχής, αφού ως μόνο στόχο είχε την εν τέλει απλή ανακοίνωση της ήδη ειλημμένης απόφασής του, για τη δημιουργία του εν λόγω Κέντρου Φιλοξενίας».

Τέλος ο κ. Σαρακιώτης επιχειρεί μια σύγκριση μεταξύ των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της σημερινής κυβέρνησης σε θέματα όπως το προσφυγικό, όταν και είχαν ενημερώσει εγκαίρως και όχι αιφνιδίως, όπως αναφέρει και στην ανοιχτή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, πήραν μέρος όλοι οι βουλευτές αλλά και οι πολίτες της περιοχής.

«Τονίζω ότι στο παρελθόν, ουδέποτε επεβλήθη οτιδήποτε προς την τοπική κοινωνία και τα πάντα συζητήθηκαν ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ και ενώπιον των πολιτών της περιοχής», υπογραμμίζει ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Επειδή σήμερα, ο τρόπος άσκησης αντιπολίτευσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και των στελεχών του, σε καμία περίπτωση δεν ομοιάζει με εκείνον της Νέας Δημοκρατίας της χρονικής περιόδου 2015 – 2019. Την περίοδο δηλαδή που δεν υπήρχαν γεωπολιτικοί λόγοι και εμφανίστηκαν ξαφνικά σήμερα. Αλλά, εμφορείται από αίσθημα ευθύνης που υπαγορεύει τη διατύπωση εφαρμόσιμων και ρεαλιστικών προτάσεων, ειδικότερα δε την ώρα που η Χώρα καλείται να επιτελέσει ένα αποδεδειγμένα ανθρωπιστικό καθήκον που συναρτάται ευθέως με βαθιά ριζωμένες στο εθνικό υποσυνείδητο αρχές και αξίες.

Συνεπώς, καλούμε τη σημερινή Κυβέρνηση και τα στελέχη της να κατευθυνθούν προς πιο ενδεδειγμένες λύσεις αντί των πρόχειρα στημένων στρατοπέδων συγκέντρωσης ανθρώπινων ψυχών, παραδεχόμενοι με γενναιοψυχία την αποτελεσματικότητα άλλων μεθόδων διαχείρισης αντιστοίχου ζητήματος, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Δήμου Λεβαδέων και του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» που υλοποίησε η τότε Δήμαρχος και σημερινή Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Βοιωτίας, κ. Γιώτα Πούλου.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση