Πέρασε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο διορισμός των Υπεαρχών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 11:54 Πέρασε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο διορισμός των Υπεαρχών

Τι είπε ο Φώτης Σερέτης για την 5η ΥΠΕ…

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, οι προτεινόμενοι υποψήφιοι από τον Υπουργό Υγείας, για τις θέσεις των Διοικητών των 7 Υγειονομικών Περιφερειών.

Ανάμεσά τους ο Λαμιώτης Φώτης Σερέτης που αναλαμβάνει την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Για τη διατύπωση – έστω και κατά πλειοψηφία – της θετικής γνώμης της Επιτροπής, προηγήθηκε ακρόαση των υποψηφίων για τα σχέδια και την εμπειρία τους.

Ο κ. Σερέτης μίλησε επί 4λεπτου παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες με τους οποίους προτίθεται να διοικήσει με γνώμονα τις καλύτερες υπηρεσίες στον ασθενή. «Πάνω από όλα είναι ο σεβασμός της αξιοπρέπειας των ασθενών και στη διαχείριση των περιστατικών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σερέτης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν ερωτήματα σχετικά με τα υποστελεχωμένα Νοσοκομεία και ΚΥ της 5ης ΥΠΕ, ενώ τέθηκε και ζήτημα «σπασίματος» των ΥΠΕ στα όρια των Διοικητικών Περιφερειών. Για το τελευταίο ζήτημα πάντως ο αρμόδιος υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, που παρέστη στη συζήτηση, αναφέρθηκε αποκλειστικά στην Υγειονομική Περιφέρεια που συμπεριλαμβάνει τα νησιά του Ιονίου, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος δημιουργίας μιας ακόμη γραφειοκρατικής δομής, αφού πάλι τα περιστατικά θα τα πηγαίνουν στα Ιωάννινα ή την Πάτρα», όπως είπε.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση