Δεν αλλάζουν πολλά πράγματα στην εκλογή των Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 20:45 Δεν αλλάζουν πολλά πράγματα στην εκλογή των Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιώργος Καπεντζώνης κατέθεσε στο ΔΣ την πρόθεση του να είναι υποψήφιος Πρόεδρος στη νέα ΠΕΔ Στερεάς.

Από δώδεκα (12) Δημάρχους και εννέα (9) δημοτικούς συμβούλους θα απαρτίζεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Στερεάς όπως ακριβώς είχε ως τώρα, σύμφωνα με τα όσα συζητηθήκαν στη συνεδρίαση του οργάνου την Πέμπτη (12/9) το μεσημέρι στα γραφεία της στη Λαμία και περιλαμβάνονται στο άρθρο 1 του νέου Προεδρικού Διατάγματος που θα αντικαταστήσει το 75/2011.

Στη συνεδρίαση υπήρξε ομοφωνία ως προς την αποδοχή των προτάσεων της ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου ΠΔ για τις νέες Περιφερειακές Ενώσεις.

Για την πρώτη εφαρμογή του υπό συζήτηση ΠΔ η εκλογή από το Δημοτικό Συμβούλιο των εκπροσώπων του Δήμου στη ΓΣ της ΠΕΔ, προβλέπεται να διεξάγεται μέχρι την 25η Σεπτεμβρίου. Οι Δήμοι έχουν ζητήσει προθεσμία 15 ημερών από τη δημοσίευση του ΠΔ.

Δείτε βίντεο με δηλώσεις του Προέδρου της ΠΕΔ και πρώην Δήμαρχου Ορχομενού Λουκά Υπερήφανου:

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια του ΔΣ ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης εξέφρασε ανοιχτά τη βούλησή του να διεκδικήσει την προεδρεία της ΠΕΔ Στερεάς, απευθύνοντας μάλιστα ανοιχτή πρόσκληση για συναινετικό ψηφοδέλτιο.

Δείτε φωτογραφίες από την συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση