Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Όχι σε αυξήσεις – Όχι σε διακοπές ρεύματος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 23:35 Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Όχι σε αυξήσεις – Όχι σε διακοπές ρεύματος

Παράσταση διαμαρτυρίας από τα μέλη του ΕΚΛ έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ…

Παράσταση διαμαρτυρίας στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ πραγματοποίησε την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, εκφράζοντας την αντίθεσή του στις αποφάσεις της κυβέρνησης για αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης έγινε διανομή ενημερωτικού υλικού σε πολίτες αλλά και εργαζόμενους της εταιρείας σχετικά με τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης της Ν.Δ. που αφορούν τις αυξήσεις στην τιμή ρεύματος από 16, 4% ως 19,4%, τη μείωση της έκπτωσης συνέπειας από 10% στο 5%, την επιβολή ρήτρας ρύπων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και τις απολύσεις με τη μορφή της εθελούσιας εξόδου που θα ακολουθήσουν την εφαρμογή του σχεδίου για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Παράλληλα, τονίστηκε, ότι οι αποφάσεις της νέας κυβέρνησης της Ν.Δ. έρχονται να συμπληρώσουν τη πολιτική που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στοχεύει στην παραπέρα παράδοση της παραγωγής ενέργειας και των δικτύων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ταυτόχρονα κλιμακώνει την επίθεση στα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια , με νέες απειλές για διακοπές ηλεκτροδότησης.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την διευθύντρια της περιφερειακής διεύθυνσης της Δ.Ε.Η. στη Λαμία, στην οποία κι επιδόθηκε ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, όπου μεταξύ άλλων τέθηκε το ζήτημα της προστασίας των λαϊκών εργατικών νοικοκυριών από τις διακοπές ηλεκτροδότησης.

Στο πλαίσιο αυτό το εργατικό κέντρο Λαμίας απευθύνει κάλεσμα στα εργατικά σωματεία και τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να δώσουμε άμεσα αγωνιστική απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και να παλέψουν για:

  • Καμία αύξηση την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος . Ρεύμα φθηνό για το λαό.
  • Καμία διακοπή ηλεκτροδότησης σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο , φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμεΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες.
  • Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η. . Να μην κλείσουν μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας . Να μην πωληθεί καμία ΑΗΣ και ΥΗΣ, κανένα ορυχείο . να μην προχωρήσει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ. να ακυρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας ( ενέργεια , τηλεπικοινωνίες , μεταφορές , ύδρευση ).
  • Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη Δ.Ε.Η..
  • Να σταματήσει εντατικοποίηση της εργασίας και το δουλεμπόριο των εργολαβιών.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση