Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων στη Μικρά Ασία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 11:32 Την Κυριακή οι εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων στη Μικρά Ασία

Οι εκδηλώσεις μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου, ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, σύμφωνα και με το επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, στη Λαμία ως έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα λάβουν χώρα οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Α. Σημαιοστολισμός- φωταγώγηση

α) Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημόσιων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 14ης Σεπτεμβρίου 2019.

β) Ώρα 08.00 ́:Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων.

γ) Ώρα 17.30 ́: Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα

δ) Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 14ης Σεπτεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Β. Επιμνημόσυνη Δέηση

Ώρα: 09.45 π.μ. - Πέρας προσέλευσης επισήμων

 Ώρα: 10.10 ́ π.μ. - Τέλεση Μνημοσύνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό

Θα ακολουθήσει εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, Νικόλαο Κοντογιάννη

Γ. Κατάθεση στεφάνων

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό , κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα, θα μεταβούν σε επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου, στην ομώνυμη πλατεία, όπου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του  Ήρωα από τους κ.κ.:

• Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

• Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων

• Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

• Ανώτερο Διοικητή Φρουράς

• Δήμαρχο Λαμιέων

• Πρόεδρο Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Σμύρνης»

• Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μαγνησίας

• Πρόεδρο της Ένωσης Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδας

• Πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας

Μετά την κατάθεση των στεφάνων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.